Bild
Nästa artikel
Hyundai stoppar fabriken efter dödsolycka

Hyundai stoppar fabriken efter dödsolycka

Nyheter

En allvarlig olycka sätter den enorma fabriken på tillfällig paus.

Hyundai har stoppat fabriken i Ulsan i Sydkorea efter att en person omkommit i en olycka under söndagen, uppger Automotive News.

Fabriken har varit stängd i två veckor och skulle förberedas för att bygga den nya eldrivna crossovermodellen Ioniq 5. Den blir först ut när Hyundai gör om elbilsmodellen Ioniq till ett eget märke med fler modeller som bygger på en ny elbilsplattform.

Hyundai uttryckte ”djupt deltagande” efter den tragiska händelsen och företaget säger sig arbeta för att skapa en säkrare arbetsmiljö för de anställda.

Hyundais anläggning i Ulsan är en av världens största och för fyra år sedan uppgav Auto Express att ingen annan enskild fabrik bygger fler bilar per år. Området är lika stort som 700 fotbollsplaner och fabrikerna på området har över 30 000 anställda.

Det är oklart när produktionen kan komma igång. Ioniq 5 ska lanseras senare under året.

Taggar: Nyheter, Hyundai

Kommentarer

#1
2021-01-04 21:10

Det är alltid tråkigt med arbetsplatsolyckor.

Men titta på bilden och tänk logistik! Tänk att hålla ordning på alla dessa bilar, vilka som ska till vilken marknad ute i världen - och att Nils Karlsson i Krokodilstad på andra sidan jordklotet får just sin silverfärgade bil med rätt motor, rätt inredning och rätt extrautrustning. Jag blir gråhårig bara av att tänka tanken.

#2
2021-01-05 11:18

Misstänker att Koreanerna inte tillämpar "Build to order" för bilar till marknader långt borta - dom har ju i vart fall i vårt land ett fåtal utrustningsnivåer så jag är högst tveksam till ett det finns en specifik bil där för "Nils Karlsson i Krokodilstad"...:)
Dock lär det väl inte se så mycket annorlunda ut på fabriker som bygger specifika exemplar till en viss kund.

#3
2021-01-07 10:12

Hyundai är sjukt imponerande. Järnmalm går in i ena änden - en bil kommer ut i andra. Alla klockfascister som härjar om att allt ska vara "in-house" borde köra Hyundai :D

#4
2021-01-07 12:17

Men fabriken sätter igång. "Show must go on"

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.