Nästa artikel
Hyundai Staria går mot trenden – ny familjebuss på ingång
Nyheter

Hyundai Staria går mot trenden – ny familjebuss på ingång

Publicerad 15 mars 2021
Hyundai ska lansera en futuristisk modell i ett segment där försäljningen rasat.

Ett av bilsegmenten som haft det absolut tuffast de senaste åren är familjebussarna, eller de så kallade ”mpv-bilarna” som var högsta mode på 1990-talet. Nu har försäljningen rasat när allt fler köpare istället väljer en suv.

Men Hyundai tänker inte ge upp det numera nischade segmentet. En helt ny modell, Hyundai Staria, är under utveckling och nu har de första smygbilderna visats upp.

Hyundai Staria får en karaktäristisk front med en horisontell ljuslinje som löper längs karossens bredd. Under den finns stående LED-ljus och en stor grill. Taklinjen och bakpartiet är nästan helt raka vilket borde ge bra innerutrymmen.

En familjebuss handlar förstås till stor del om interiören, och i Hyundai Staria beskrivs den som ”futuristisk” med liknelser till rymdskepp och stora glasytor. Eftersom midjelinjen inte är ”uppdragen” som i många andra moderna bilar ska även baksätespassagerarna enkelt kunna se ut.

Hyundai Staria ska visas upp officiellt under inom några veckor. Det finns än så länge inga uppgifter om pris eller motorer.

Läs också: Nya uppgifter: Hyundai måste byta hela batteriet

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.