Nästa artikel
Hyundai anklagas för uppblåsta försäljningssiffror
Nyheter

Hyundai anklagas för uppblåsta försäljningssiffror

Publicerad 2024-07-10 11:45 (uppdaterad 2024-07-10 11:54)
I en stämningsansökan i USA anklagas biltillverkaren Hyundai för att ha pressat återförsäljare till att blåsa upp sina försäljningssiffror av elbilar.

Ett antal återförsäljare av Hyundai i Illinois, USA, har stämt den sydkoreanska biltillverkaren. De påstår att de blivit tvingade till att blåsa upp försäljningssiffrorna av elbilar. De försäljare som inte deltog i upplägget straffades i stället, rapporterar Autoblog.

Enligt stämningsansökan pressades återförsäljarna till att missbruka olika lagerkoder. Därmed räknades lånefordon som försäljning, så försäljningssiffrorna av elbilar såg bättre ut än i verkligheten. Biltillverkaren anklagas nu bland annat för bedrägeri.

De återförsäljare som gick med på upplägget fick fylla på sina lager med populära Hyundaimodeller vilket ledde till minde valfrihet för kunderna. Enbart de utvalda handlarna fick sälja de mest populära modellerna. Samtidigt kunde Hyundai redovisa fina försäljningssiffror och påvisa att försäljningen av elbilar var marknadsdriven.

Hyundai har i ett uttalande sagt att de inte tolererar förfalskning av försäljningsdata. De har även startat en utredning efter att de blivit informerade om anklagelserna.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (5)

  • 2024-07-11 13:05 Ett uppenbart brott med…
  • 2024-07-10 16:20 Dessutom fel tråd?
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.