Nästa artikel
Honda introducerar ny farthållare
Nyheter

Honda introducerar ny farthållare

Publicerad 8 januari 2015
Honda meddelar att de introducerar en ny typ av farthållare som ska kunna förutse trafiksituationer.
När nya Honda CR-V lanseras i år lanseras också Hondas nya farthållarsystem. Det är enligt Honda en utveckling av den adaptiva farthållaren som ska kunna förutse om en bil är på väg att svänga in framför dig. Upp till fem sekunder innan det händer ska farthållaren kunna reagera och då ge en mjukare inbromsning och hålla säkert avstånd utan att försämra åkkomforten.

Hur bra systemet fungerar får vi förhoppningsvis veta när vi provkör nya Honda CR-V senare i år.

Diskutera: Vad tycker du om adaptiv farthållare?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-01-08 17:06
1storstark

Idén är god. Det beror helt på mjukvaran hur det fungerar i praktiken. "Förutse om en bil är på väg att svänga in framför dig" förutsätter att farthållaren är tankeläsare. I så fall är den nog bra!

#2 • Uppdaterat: 2015-01-09 08:09
Pi

Tja - med kameror runt bilen (vilket verkar bli allt vanligare) så bör man ju kunna förutse att man strax har en bil framför sig om den just gör en omkörning av min bil...

#3 • Uppdaterat: 2015-01-10 13:34
Roy J

Om man är en reflekterande och observerande individ så tolkar man ganska subtila saker. Jag har många gånger vetat att bilen i högerfilen som jag strax kommer fram till kommer att svänga ut. Det är långt ifrån alltid som jag kunnat redogöra för vad det var jag såg. Linjevalet kanske. Kanske ändrades hastigheten något. Men så finns det de som utan minsta förvarning gör de mest halsbrytande manövrer.
Jag har alltså lite svårt att se hur den mjukvaran skulle vara konstruerad som kan förutse andras manövrer när det verkligen behövs. Men, för all del, man är ju inte alltid uppmärksam.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.