Bild
Nästa artikel
Honda Civic: Nya bilder

Honda Civic: Nya bilder

Nyheter

Efter att tidigare endast ha visat en del av bakpartiet visar Honda för första gången hur nya Civic ser ut.

Vi har redan fått se en bit av bakpartiet. Nu visar Honda till slut hur nya versionen av Civic är utformad. Bilen visas just nu upp på bilsalongen i Frankfurt.

Vi Bilägare har tidigare rapporterat om nya Honda Civic, som är en femdörrars kombi i C-segmentet. Enligt Honda har modellen utvecklats specifikt för den europeiska marknaden, med de europeiska väglagen i åtanke.

Karossen på nya Honda Civic har optimerats för att minska CO2-utsläppen. Motorn ger 150 hästkrafter och 350 newtonmeter. Bilen har även anpassats för att bli tystare.

Nya Honda Civic finns på marknaden från början av 2012.

Diskutera: Var tycker du om nya Honda Civic?

Taggar: Nyheter, , Honda Civic

Kommentarer

#1
2011-09-13 17:41

Nya Civic är väldigt lik den nuvarande - bara lite mer återhållen i linjespråket. Jag gillar Hondas kvalitet och körkänsla. Har ett gott öga till Civic & FR-V. Civic är i mitt tycke onödigt låg och FR-V en aning för hög. Bygg en variant av Civic som är förhöjd med 5-10 centimeter & erbjud 4-hjulsdriften från CRV och jag kommer sannolikt att "slå till!"

#2
2011-09-14 16:28

Civic har tappat sin särart och blivit mer lik alla andra. Fronten är avevärt fulare. Inredningen är rörigare.
Nej, den nuvarande har ett mer homogent formspråk i alla avseenden och känns mer unik.

#3
2011-09-14 20:06

Lite trist va? Civic har väl dock aldrig varit nåt man höjd på ögonbrynen åt, annat än Type R-bilarna då. Men den här kändes lite väl gråmulen. Detaljerna som linjen som går från framlampan ut över skärmen och mjukt går ihop med dörren är fina, men helheten känns fortfarande helt ointressant. Känns lite som när Subaru gick från sedan till halvkombi på Imprezan. Den nya såg 15 år äldre ut än bilen den ersatte.

Här är även ett gyllene exempel på det vissa nämnt innan - sluta sätta bakre dörrhantagen i dörrstolpen. Jag är inte dum. Jag ser att det är en dörr där. En stor naken plåt utan detaljer.

#4
2011-09-15 10:02

Att den nya skulle vara betydligt mesigare var väntat men ändå trist. Håller nuvarande generation väldigt högt designmässigt och då den sålt riktigt bra så förstår jag inte varför man tonat ned den och gjort den mer lik sina konkurrenter.

Fegt av Honda men den lär nog sälja ändå. Ford gjorde samma sak med Focus gen. 2 och den gick ju åt.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.