Bild
Nästa artikel
Honda Civic 2012: Nya detaljer

Honda Civic 2012: Nya detaljer

Nyheter

Vi Bilägare skrev i förra veckan om en ny Honda Civic för den europeiska marknaden. Nu har Honda släppt ytterligare detaljer.

Förra veckan avslöjade Honda att en ny version av Civic, utvecklad med de europeiska vägarna i åtanke, kommer att släppas i Europa.

Bilen kommer helt och fullt att presenteras först på Frankfurt motor show i september, men nu har Honda avslöjat ytterligare några detaljer kring modellen.

Honda har uppdaterat Civics motor i-DTEC på 2,2-liter till att ge 150 hästkrafter och ett vridmoment på 350 Nm. Modellen med manuell växellåda har numera tomgångsstopp, vilket enligt Honda minskar utsläppen av CO2 med 5 g/km.

Med ett minskat motstånd i oljeflödet och minskad friktion i motorns rörliga delar har Honda reducerat Civics utsläpp av CO2 till totalt 110 g/km.

Honda har även satsat på att minska Civics luftmotstånd genom att förbättra aerodynamiken och genomföra tester i vindtunnel.

Nya Honda Civic lanseras i Europa i början av 2012 som en femdörrars halvkombi i C-segmentet. Den som är nyfiken på bilens utseende får dock ge sig till tåls ett tag till – än så länge har Honda bara släppt bilder på en maskerad version.

Diskutera: Vad tror du om nya Honda Civic?

Taggar: Nyheter, , Honda Civic

Kommentarer

#1
2011-08-12 12:36

Är väldigt nyfiken på hur nya Civic kommer att se ut. Med tanke på att den nuvarande, trots sina år, fortfarande ser modern ut så blir det spännande att se vad Honda kommer fram med denna gången. Hoppas bara inte att man går tillbaka designmässigt, typ Citroen C4, som idag ser riktigt tråkig ut.

#2
2011-08-12 19:10

Ser lovande ut! Det finns väl ingen annan bil som ändrat skepnad mer vid olika modellbyten? Jag minns den första Civic, på 70-talet, en liten bil som enligt reklam rymde basketsportens 2-metersmän. Nästa modell kom ut som 3-dörras kombikupé och 4-dörrars Sedan. Den var mer "vuxen." Sen har det funnits bulliga modeller men de flesta har varit låga och sportiga. Dagens Civic är extrem i formgivningen och rolig att köra - speciellt hjulupphängningarna är avancerade. Jag hoppas modell 2012 blir något förlängd och förhöjd men att köregenskaperna fortsatt ska hålla högsta nivå. För min del skulle en sådan kunna vara ett alternativ till Mini Countryman!

#4
2011-08-14 18:45

CRZ är väl en designmässig hint till CRX iallafall.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.