Bild
Nästa artikel
Nyheter

Honda ber om ursäkt – S660 får leva ett tag till

Publicerad 3 november 2021
Den uppskattade minisportbilen Honda S660 får leva ett tag till. Den japanska biltillverkaren ber om ursäkt till entusiasterna.

De så kallade ”kei”-bilarna ser vi inte många av i Sverige. Det handlar om småbilar som är populära framför allt i Japan av skatteskäl, och som måste hålla sig inom vissa gränser när det gäller storlek och cylindervolym.

Många keibilar är vanliga vardagsbilar eller transportbilar, men det finns också några sportbilsmodeller. En av dem är Honda S660 som till stor del är handbyggd och lockar med låg vikt, manuell låda och mittmonterad, trecylindrig turbomotor på 660 kubik och 64 hk.

Honda S660 lanserades 2015 men i mars kom beskedet att modellen skulle läggas ned. Många entusiaster försökte beställa en bil men blev utan, något som Honda nu ber om ursäkt för.

Nu väljer Honda att hålla liv i modellen ett tag till. Ytterligare 650 exemplar ska byggas för att mätta entusiasternas köpsug och samtliga är slutsålda. 50 av bilarna ska lottas ut slumpmässigt bland intresserade köpare.

Priserna ligger på mellan 150 000 och 175 000 kr beroende på utrustning.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.