Bild
Nästa artikel
Hon utser mest nyskapande husbilen

Hon utser mest nyskapande husbilen

Nyheter

Priset för årets mest innovativa husvagn och husbil delas ut i höst. För första gången finns Sverige representerat i juryn.

På höstens branschmässa i Düsseldorf presenteras vinnaren av utmärkelsen ”European Innovation Award for the Caravaning Industry”. Carola Eklundh, chefredaktör för Husbil & Husvagn, har i år valts in i juryn, som består av motorjournalister från 13 länder.

Priset går till en husbil och en husvagn som utmärkt sig med innovativa nyheter under det gångna året.

– Jag kommer att fundera på modeller som hittat nya lösningar för det mobila boendet, säger Carola Eklundh.

Utan att avslöja sina val berättar Carola Eklundh att förbättrad bränsleförbrukning och smarta konstruktionslösningar är viktiga egenskaper hon har i åtanke vad gäller årets kandidater.

Förra året gick utmärkelsen till husbilen Ixeo och husvagnen Averso från den tyska tillverkaren Bürstner. Modellerna prisades för sina nedsänkbara, takmonterade sängar som spar plats och ger rum för extra bäddar.

Diskutera: Ska du semestra med husbil eller husvagn i år?

Taggar: Nyheter,

Kommentarer

#1
2011-06-14 23:11

Glöm inte bort att kolla hur baksätespassagerarna har det under färd. Många sitter dåligt och ser ingenting. Kolla även om nån har fästen för bakvänd barnstol exempelvis på lillsätet innanför dörren bredvid baksätet. Eller är normen bara två äldre åkande?

#2
2011-06-16 00:42

Jag saknar bensindrivna husbilar.
De borde kunna göras billigare än de
med dieseldrift och även kosta mindre
att äga pga lägre skatt och mindre kostnader
för avgasrening, service mm. Den ca 30% större
bränsleförbrukningen kostar för de flesta mindre
per år än den större dieselskatten eftersom husbilar
oftast körs mindre än 1000mil årligen.
Bensinmotorer går tystare, har mindre vibrationer,
lägre reparationskostnader, bättre prestanda då det behövs och passar bättre för "semesterfordon" än dieselmotorer! Men, i Europa har sådana chassier helt slutat tillverkas, det är endast i USA dessa rejäla
transportbilschassier med 6- eller 8-cylindriga bensinmotorer finns att köpa.

#3
2011-06-16 04:19

Då man ofta kör rätt långsamt med en husbil, och den väger rätt mycket, skulle jag tro att en diesel passar bättre, än en bensinbil som man oftast måste varva en del för att få kraften.

http://www.husbilsklubben.se/forums/t28114/
Han Mats Olsson skriver en rätt bra jämförelse mellan bensin och diesel där.

#4
2011-06-16 22:49

Appropå bensin vs diesel så ges ju större frihet med husvagn än med husbil. Där går det ju att fritt välja en mycket komfortabel dragbil med bensin eller dieselmotor jfrt med husbilar som nästan alla har fyrcylindiga "knattrande" dieselmotorer och skramliga karosser, stötig gång och svindyra underhållskostnader. Dessutom friheten att med en relativt liten personbil kunna ta sig fram på småvägar i sydeuropa, där ingen skulle komma på tanken att försöka åka husbil!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.