Nästa artikel
Hirvonen vann Svenska Rallyt
Nyheter

Hirvonen vann Svenska Rallyt

Publicerad 14 februari 2010 (uppdaterad 21 september 2010)
Mikko Hirvonen tog sin första seger i Rally Sweden och fick därmed bästa möjliga start för att peta ned Sebastien Loeb från tronen i rally-VM.
En oansenlig liten grusväg i Bergslagen mellan Uttersberg och Riddarhyttan (riksväg 68) kallas för Ryssvägen, just av anledningen att den byggts av ryssar. Det skedde mitt under brinnande världskrig.  Resterna av ett ryskt arbetsläger vid byn Krampen finns kvar och längre in i skogen också en minnessten med hammaren och skäran. Krampen upprättades för sovjetiska soldater som flydde kriget. De fick lön för sitt arbete i Bergslagen, men de skickades också tillbaka till Sovjet efter krigsslutet, varpå arbetslägret till stora delar jämnades med marken. En bortglömd och omskakande historia.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2010-02-15 15:13
Urban (ej verifierad)

Det var den barnsligaste kommentar jag läst på länge. Efter bara en tävling uttala sig så. Säsongen har ju precis startat. Loeb har den snyggaste körningen med sin coola stil. Inga yviga sladdar, förhastar sig inte. Det vinner man på i längden

#2 • Uppdaterat: 2010-02-15 17:12
Doc... (ej verifierad)

Håller med Urban, men det vore kul för intresset för rally VM om någon annan än Loeb vinner...

#3 • Uppdaterat: 2010-02-16 13:55
Håkan (ej verifierad)

Man kan väl inte som artikelförfattaren påstår att Hirvonen fick "bästa möjliga start" när han vill peta ned Loeb till andra platsen.
Om Hirvonen vunnit och Loeb inte kommit i mål, då hade det varit bästa möjliga start, nu är han bara några få poäng efter!!

#4 • Uppdaterat: 2010-02-17 00:06
sven (ej verifierad)

Det sämsta med rallyt var att TV nonchalerade VM-tävlingen. Bortsett från att "världens starkaste man" skall vara med! Hur gick det då för honom ?? visst, han körde väl ca 75 km/tim om Hirvonen höll 100 knyck. Magnus S hade inte nog fart för att ens vinna en distrikstävling!Formula 1 världsmästaren Kimi Räikkonen ställde oxå upp, men ingen med kunskaper om rally trodde att han skulle VINNA, det gjorde inte han heller. Så uppmaningen till Kimi är; åk tillbaka till F 1.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.