Bild
Nästa artikel

Hirvonen vann Svenska Rallyt

Nyheter

Mikko Hirvonen tog sin första seger i Rally Sweden och fick därmed bästa möjliga start för att peta ned Sebastien Loeb från tronen i rally-VM.

Allt talar för att det just blir finländaren och fransmannen som gör upp om guldet - precis som i fjolårets drama då bara en poäng skiljde de båda åt.

Tre asfalttrallyn väntar
Ett nytt bredare poängsystem, där en seger ger större mariginal till tvåan, kan få en viss påverkan. Att bryta ett VM-rally kan bli kostsamt på sikt.

- Efter den här fantastiska starten på rally-VM längtar jag redan till nästa tävling i Mexiko, sade en lycklig Mikko Hirvonen efter målgång.

Det kan behövas att Hirvonen startar säsongen bra eftersom senare delen av säsongen rymmer tre asfaltrallyn - ett underlag som Loeb är stört omöjlig att besegras på.

Diskutera: Vad tycker du om årets upplaga av Svenska Rallyt?
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Urban
2010-02-15 15:13

Det var den barnsligaste kommentar jag läst på länge. Efter bara en tävling uttala sig så. Säsongen har ju precis startat. Loeb har den snyggaste körningen med sin coola stil. Inga yviga sladdar, förhastar sig inte. Det vinner man på i längden

#1
Doc...
2010-02-15 17:12

Håller med Urban, men det vore kul för intresset för rally VM om någon annan än Loeb vinner...

#1
Håkan
2010-02-16 13:55

Man kan väl inte som artikelförfattaren påstår att Hirvonen fick "bästa möjliga start" när han vill peta ned Loeb till andra platsen.
Om Hirvonen vunnit och Loeb inte kommit i mål, då hade det varit bästa möjliga start, nu är han bara några få poäng efter!!

#1
sven
2010-02-17 00:06

Det sämsta med rallyt var att TV nonchalerade VM-tävlingen. Bortsett från att "världens starkaste man" skall vara med! Hur gick det då för honom ?? visst, han körde väl ca 75 km/tim om Hirvonen höll 100 knyck. Magnus S hade inte nog fart för att ens vinna en distrikstävling!Formula 1 världsmästaren Kimi Räikkonen ställde oxå upp, men ingen med kunskaper om rally trodde att han skulle VINNA, det gjorde inte han heller. Så uppmaningen till Kimi är; åk tillbaka till F 1.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.