Nästa artikel
Hård kritik mot nya reseavdraget: ”En stor besvikelse”
Nyheter

Hård kritik mot nya reseavdraget: ”En stor besvikelse”

Publicerad 17 mars 2022 (uppdaterad 17 mars 2022)
Tjänstebilskonsulten Ronny Svensson är extremt besviken på regeringens nya förslag på reseavdraget. ”De struntar i alla som kör sin privata bil i tjänsten”, säger han.

Regeringen har efter hård kritik från olika håll presenterat ett förslag på hur ett nytt reseavdrag ska fungera. Det är bara avståndet mellan bostaden och jobbet som spelar roll i det nya skatteavdraget – inte färdmedel eller kostnad.

– I grunden tycker jag det är bra med ett skatteavdrag som blir lika för alla. Det är också positivt att alla transportsätt likställs. Men det är en stor besvikelse att regeringen återigen med kirurgisk precision struntar i alla som kör bil i tjänsten, säger Ronny Svensson på tjänstebilskonsulten Ynnor som dragit igång kampanjen Milersättningsupproret.

”Betala för att arbeta”

Enligt honom tar förslaget inte alls hänsyn till den som använder sin privata bil i arbetet.

– De har jobbat för att även den som åker tåg, buss eller cykel till jobbet ska få rätt till avdrag, och många kommer ha glädje av det. Det har jag respekt för. Men då ska man också ha respekt för alla som använder bilen som ett arbetsredskap. De får i princip betala för att arbeta.

– Regeringen har inte tagit i detta sedan 2007 och ersättningen ska inte bara täcka bränsle utan också service, reparationer, däck och annat. Det har inte precis blivit billigare på 15 år, säger Ronny Svensson.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (13)

  • 23 mars 2022 Prestigelös skrev: Ja hx30…
  • 22 mars 2022 Ja hx30. Detta är nackdelen…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.