Bild
Nästa artikel
Skärmdump från www.hurriyetdailynews.com
Skärmdump från www.hurriyetdailynews.com

Här är den turkiska Saaben

Nyheter

En turkisk tidning har publicerat en bild på prototyper av den nya folkbil man ska ta fram tillsammans med Nevs.

Som Vi Bilägare nyligen rapporterat ska Nevs utveckla en nationell bil med den turkiska staten. Nu publicerar turkiska tidningen Hurriyet Daily News en bild på hur samarbetet kan komma att se ut.

Karosserna på de tre prototyperna på bilden bär visuella likheter med Cadillac BLS, en bil som tidigare tillverkades på samma bas som Saab 9-3 i Trollhättan.

Diskutera: Vad tycker du om prototyperna?

Kommentarer

#1
2015-10-21 13:03

Pinsamt!

#2
2015-10-21 16:05

Varför skulle det vara pinsamt? Den har ju inget med Saab att göra mer än att vissa delar blir gemensamma.
Turkarna får väl bygga sin kopia som dom vill, det kan ju inte vi göra något åt och att bedöma utseendet från en miniatyrbild är ju omöjligt.

#3
2015-10-21 17:22

Jag tycker att det är pinsamt att "någon" - Turk eller NEVS - tar tre gamla 9-3:or ( man har inte byggt någon på c:a ett år) - modifierar med några Cadillac BLS detaljer i fronten, målar dom med hajdekoration och kallar dom "prototyper på nya turkiska nationella bilen".

Det är, tyvärr, inte långt från NEVS tidigare agerande.

Vi är helt överens om att detta inte har något med SAAB att göra - men ändå pinsamt amatörmässigt.

#4
2015-10-21 21:04

SAAB hamnade i klorna på en bunt skojare, jag som minns turerna anar att kulturen kom till SAAB på 80-talet och sedan har skojare funnit andra skojare på löpande band.
Detta med NEVS, Nevs ska ju gå ihop med det statsägda Dongfeng .... hur går det ihop med att NEV:s samtidigt nu även ska bygga bilar i Turkiet och på samma plattform?
Kina lär hellre se att turkarna köper en kinesisk bil för folket och sådana det har de gott om och då snackar vi inte 9-3/Cadillac BLS!
På tal om BLS, Nevs är "BLS" eller bull som jänkarna säger.

#5
2015-10-21 21:30

Nej Tvärnit, det är inte samma plattform som Nevs och turkarna ska använda.
Turkbilen får ju en modifierad 9-3 platta, medan Nevs avser att använda Phoenixplattformen, om de nu kommer igång förstås!
Men kan de klämma ur några mynt genom att sälja rester av Saabs teknik så kan det tydligen ge några arbetstillfällen och det är ju inte fel.

#6
2015-10-21 21:49

saabnisse, Du har rätt, jag glömde Phoenix men ändå obskyra släpp av typen ovan det är framförallt ett land känt för och det är Ryssland men även Kina där de hänger ut något fint och ut kommer ...eller så ingenting.
Det är en form av kapitalism där man försöker att mjölka staten och vad jag minns så var även SAAB duktig på den grenen men ok SAAB levererade också.

Jag själv tror i överhuvud taget inte på NEVS.

#7
2015-10-21 22:26

Det svider att se ett stolt företag Saab en gång var att bli degraderat till rävåtel..

#9
2015-10-22 10:15

Det är väl inte direkt konstigt att NEVS avyttrar gamla 9-3:an!

Man visade ju redan 2011 upp en prototyp till efterföljare, för Pang Da och Youngman.
http://teknikensvarld.se/wp-content/uploads/import/images/global/nyheter...

GM satte ju dock som bekant stopp för den affären. Därför befinner sig SAAB (NEVS) i dagens situation...

#10
2015-10-24 21:01

Om 20 år sitter ni alla här och önskar att ni hade råd att köpa ens den billigaste bil... Sverige är i en utförslöpa av sällan skådade mått. Inkvoterad inkompetens gör sitt...

.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.