Nästa artikel
Hal B-klass vill få tillbaka greppet om köparna
Nyheter

Hal B-klass vill få tillbaka greppet om köparna

Publicerad 3 oktober 2018 (uppdaterad 3 oktober 2018)
Mercedes flexbil har en tuff uppgift framför sig i suvarnas värld.
MPV, eller flexbilar är på utdöende och rovdjuret som jagar dem heter suv. Medan terränginspirerade bilar går åt som smör i solsken kämpar de förnuftiga flexbilarna för sin överlevnad. Mellan 2017 och 2018 sjönk försäljningen av flexbilar med 15 procent i Europa förra året enligt Jato Dynamics.  Därför är det en utmaning som väntar tredje generationen av Mercedes B-klass. 

Bilens formgivare har filat lite på utseendet för att ge bilen en något sportigare framtoning och göra den mer strömlinjeformad, vilket också sägs motverka vindbrus. Luftmotståndskoefficienten är nu 0,24, mot tidigare 0,25.

Den 3 centimeter utökade hjulbasen resulterar i mer benutrymme för de åkande. Föraren sitter 9 centimeter högre upp än i jämförelsevis A-klass. A-stolparna ska inte utgöra något problem med sikten, enligt Mercedes.  

455 liter får det plats i bagageutrymmet med sätena uppe, fälls de blir siffran istället 1540. Sätena fälls 40:20:40. I bilar som byggs nästa år finns möjlighet att skjuta fram baksätena 14 centimeter och då ökar såklart lastutrymmet med sätena uppe till 705 liter. Bakluckan kan öppnas med fotviftning som tillval. 
 
I förarmiljön finns två skärmar med digitala instrument. Precis som på nyligen presenterade A-klass är bilen utrustad med MBUX i infotainmentsystemet, vilket innebär att en röst uppbyggd på artificiell intelligens är redo att assistera föraren om denne uttalar nyckelfrasen ”Hej Mercedes”.     

Bilen kan byta fil själv på motorvägen i vissa situationer. Autobromsen upptäcker såväl fotgängare som cyklister. 

Två bensinmotorer och tre dieselmotorer med ett effektspann på mellan 116 till 190 hästkrafter. Än så länge är det framhjulsdrivna alternativ att välja mellan, under 2019 kommer fyrhjulsdrift.

Nya B-klass börjar säljas i början av december med leveranser i februari 2019.  

Diskutera: Vad tycker du om Mercedes B-klass?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.