Bild
Nästa artikel

"GM vill säkerställa Saabs framtid"

Nyheter

Saab och General Motors kommer med stor sannolikhet att fortsätta samarbeta i uppemot tio år - även om Saab säljs till en annan ägare. Det står klart i dag.

- Det handlar om att GM givetvis vill säkerställa Saabs framtid och att Saab har möjligheter att utveckla och driva sin verksamhet på ett lyckosamt sätt. Detta samarbete kommer att fungera med en ömsesidighet parterna emellan, säger Saab Automobiles ekonomidirektör Lars Hägerborg, till Ekot i Sveriges Radio.

Det är Ekot i Sveriges Radio som rapporterar om ett nytt avtal mellan General Motors och Saab. Enligt avtalet garanterar GM upp till tio års samarbete - även om Saab skulle säljas. Avtalet är ännu inte undertecknat men bör vara det inom kort. Hur nära i framtiden denna överenskommelse ligger vill Saab dock inte precisera.

- Det vill jag inte kommentera utan det är någonting vi jobbar med internt i de strukturer vi har, säger Lars Hägerborg.

Säkrar framtida modeller
Avtalet mellan Saab och GM kan innebära att produktionen av Saabs nya 9-5-modell och nya 9-4X är tryggad. Något som gör Saab mer attraktivt och underlättar jakten på en ny ägare.

Enligt Lars Hägerborg ökar avtalet möjligheterna för Saab att överleva som bilmärke.

- Jag skulle vilja påstå att detta är en absolut förutsättning både för oss och för GM. Det finns inga konflikter i det synsättet.
Taggar: Nyheter
"GM vill säkerställa Saabs framtid"

Kommentarer

#1
Saabnisse
2009-03-25 17:05

Det här har varit klart ganska länge även om man inte släppt något till pressen.
Detta betyder ju att nya 9-5 är säkrad och att möjligheten att ta fram 9-1 ökar.

#1
Bengt Svensson
2009-03-25 17:23

TILL SAABNISSE. Saab kan frtfarande gå i konkurs och då hjälper inte avtalet med GM. eller vet du mer än oss andra?

#1
Yanne
2009-03-25 17:30

Kul att få höra positiva nyheter om Saab. Jag har kört Saab i mer än tio år och har varit mycket nöjd. Det skulle vara synd att lägga ned Saab, som jag tror har massor att bidra med till bilindustrin. De har alltid haft de mest innovativa lösningarna okonventionellt tänkande ingenjörerna. Nu verkar det finnas hopp igen för Saab.
Kul att Saabnisse vet sånt som inte släppts till pressen, och behöver tala om det. Varför släppte Saabnisse inte det själv när han redan visste?
Lycka till Saab.

#1
kim Jansson
2009-03-25 17:38

Är det någon som är så puckad att han inte tror att det som drabbat SAAB inte kan drabba andra? Är det någon annan än jag som anar skadeglädje i en del inlägg på den här sidan när det gäller SAAB.
Borde vi inte vara himla stolta över våra biltillverkare i det här landet och inse att det vore en industriell katastrof om SAAB och Volvo försvann.
En del sliter häcken av sig i försöken att rädda SAAB andra blir svettiga av att räcka finger, inte minst miljömupparna.

#1
Saabnisse
2009-03-25 19:44

Bengt Svensson
Japp!

#1
Barba
2009-03-25 20:02

http://www.automotorsport.se/uploaded/image/2009/3/20/JDPower_2009_330.jpg
Genomsnittet har blivit klart bättre, jämfört med samma undersökning 2008. Men Saab och Volvo ligger långt ner i tabellen, tyvärr. KLICKA FÖR STÖRRE

#1
Roy
2009-03-26 21:41

Tydligen är det så att lanseringen av nya 9-5 är framflyttad till nästa vår, vilket säkert sätter press på Saab-folket. Saab behöver få ut nya modeller så fort som möjligt - helst igår. Å andra sidan så får de inte släppa något halvfärdigt.
Sen kan man ju undra hur mycket garantier från ett företag av GM:s kaliber är värda...

#1
Troels Grum-Schwensen, Designer/Arkitekt
2009-03-28 20:43

Håber virkelig at Saab klarer den. Saab har - uden den store opmærksomhed - bidraget med mange innovationer til bilindustrien, har haft modet til originalitet, og repræsenterer et højt niveau af dynamisk, skandinavisk design. Svenskerne burde være stolte af dette brand, støtte op omkring det og dreje innovationerne i miljørigtg retning.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.