Nästa artikel
GM vill göra comeback i Europa – med elbilar
Nyheter

GM vill göra comeback i Europa – med elbilar

Publicerad 23 september 2022
USA:s största biltillverkare ser Europa som en viktig marknad när de ställer om till eldrift.

Sedan Stellantis tog över Opel år 2017 har den amerikanska jätten General Motors inte haft någon större närvaro i Europa. Men i och med företagets storsatsning på elbilar kan det bli ändring på det.

GM är i färd med att ställa om sin verksamhet helt och hållet och ha ett helelektriskt modellutbud senast 2035. Samtidigt växer elbilsmarknaden snabbare i Europa än någon annanstans i världen.

I en intervju med den tyska tidningen Automobilvoche säger Mahmoud Samara, vd och marknadschef för General Motors Europe, att han räknar med att volymen kommer att femdubblas om tio år. 
– Europa ligger i framkant av elbilsrevolutionen. Det är dags att vi utökar vårt fotavtryck i regionen, vi har rätt produkter, tjänster och teknik för att uppfylla europeiska ambitioner, säger han.

GM har utvecklat en modulär elbilsplattform kallad Ultium. Den kommer att utgöra grunden för en uppsjö av batteribilar i olika storlekar och smaker framöver – allt från suvmodellen Blazer EV till företagets jättestora, eldrivna Hummer. 
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (7)

  • 23 september 2022 @Dana - du är medveten om…
  • 23 september 2022 Bra där! Att sälja en elbil…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.