Nästa artikel
Fulladdad Opel Corsa-e tar dig 33 mil
Nyheter

Fulladdad Opel Corsa-e tar dig 33 mil

Publicerad 23 maj 2019 (uppdaterad 23 maj 2019)
Efter att bilder läckt ut i förtid har Opel valt att själva släppa information om sin första elbil, som går att beställa snart.
När flera bilder på Corsan började cirkulera på internet innan den officiella premiären gick Opel ut med egen information. Sjätte generationen är med sina 4,06 meter nästan 5 centimeter längre än förut och kommer förutom i diesel- eller bensinversion också som renodlad elbil och det är den som vi nu får information om och bilder på. 
Corsa-e har ett 50 kWh batteripaket som enligt beräkningarna ger dig 33 mil bakom ratten på full laddning. En elektrisk motor levererar 136 hästkrafter. Detta är alltså identiskt med drivlinan i Peugeot 208 som elbil, som vi redan fått bekanta oss med

Det finns möjlighet att ladda via vanligt uttag, i väggbox eller snabbladda. Laddförloppet kan dessutom följas i mobilen, via MyOpelApp.

Opel lyfter fram det sportiga utseendet där taklinjen tar inspiration av coupébilar. Men speciellt sportigt och snabbt kanske inte prestandan noll till hundra kilometer i timmen signalerar – det tar nämligen 8,1 sekunder. 
Sedan tidigare vet vi att Opels matrix-strålkastare Intellilux letar sig in i Corsa. Bilen begåvas dessutom med adaptiv farthållare, autobroms, parkeringsassistent och döda-vinkelnvarnare. 

Det är den helelektriska Corsan som går att beställa först och orderböckerna öppnas inom kort. Därefter följer diesel- och bensinversioner. Det finns inga priser än. 

Diskutera: Vad tycker du om Opel Corsa-e?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.