Bild
Nästa artikel
Nyheter

Första kunden i Sverige har fått sin Polestar 2

Publicerad 30 juli 2020 (uppdaterad 30 juli 2020)
Europas första Polestar 2 levererades igår från det globala huvudkontoret i Göteborg. Bilen hämtades ut av Sture Stensson som beställde bilen redan på lanseringsdagen.
Efter mycket om och men har nu den första Polestar 2 levererats till en kund i Europa. Sture Stensson heter den lyckliga ägaren som fick hämta upp bilen från det globala huvudkontoret i Göteborg. Den 100 procent elektriska fastbacken som Sture hämtade upp var i färgen Thunder och med Charcoal WeaveTech vegan-interiör.


-Jag beställde min Polestar 2 redan på lanseringsdagen. Detta är min första elbil och jag har även satt upp solceller på taket för att kunna ladda hemma. Jag har läst de fina recessionerna både i tidningar och online och har hämtat många nya bilar genom åren, men detta känns mycket större, säger han i ett pressmeddelande som Polestar publicerat.
Även Polestars vd, Thomas Ingenlath är glad över att ha den första bilen levererad.

–  Jag är extremt stolt över hela teamet. Att ha lyckats övervinna produktions- och logistikutmaningar under den globala pandemin och kunna leverera den här typen av produkt till våra kunder på utsatt tid är en enorm prestation. Pressreaktionerna har varit otroliga och vi har verkligen lyckats bygga momentum bakom Polestar 2. 

14 stycken Polestar Space (showrooms) har nu öppnat i Kina, Europa och Nordamerika, och totalt planeras 50 stycken att öppna under 2020.

Leveranser till vårt grannland Norge kommer ske 31 juli, därefter kommer bilen till kunder i Tyskland, Belgien, Nederländerna och Storbritannien. Nordamerikanska kunder kommer få vänta lite ytterligare.

Diskutera: Vad tycker du om Polestar 2?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.