Bild
Nästa artikel
Första bilden: Volkswagen Arteon Shooting Brake på gång

Första bilden: Volkswagen Arteon Shooting Brake på gång

Nyheter

Volkswagen har släppt en första skiss på nya kombimodellen av Arteon.

Volkswagen har inte låtit utvecklingen av nya modeller ta paus på grund av coronakrisen. Tidigare i veckan skrev vi om Volkswagen Nivus, en ny coupésuv som på sikt ska börja säljas i Europa, och nu kommer fler modellnyheter.

Coupésedanen Volkswagen Arteon som ersatte den tidigare Volkswagen CC ska uppdateras med ett ansiktslyft. Men den stora nyheten är att Volkswagen också ska lansera en kombiversion av Arteon.

Officiellt kallas modellen Volkswagen Arteon Shooting Brake och den beskrivs som en ”sportig och elegant kombi”. Förmodligen får den mer fokus på design än maximala utrymmen, men den ska trots allt vara mer praktisk än vanliga Arteon.

Kanske kan Arteon Shooting Brake bli ett mer överkomligt alternativ till Porsche Panamera Sport Turismo?

– Med Arteon Shooting Brake har vi skapat en ny balans mellan fart, kraft och utrymme, säger Klaus Bischoff, chef för Volkswagen Group Design och märket Volkswagens designavdelning.

Den uppdaterade modellen får vissa förändringar i förarmiljön, senaste generationen infotainmentsystem och snålare motorer än i dagens Arteon. Den ska visas upp officiellt på ett digitalt event den 24 juni.

Kommentarer

#1
2020-06-03 13:42

Kul med en bil som inte ser ut som en kloss även om grillen ser ut att vara snodd från en Camry eller ett dammsugarmunstycke.

#2
2020-06-03 15:20

Enda snygga VW modellen, men hur kvaliten är ett oskrivet kort samt hur nöjda ägarna blir, kanske de hittar fler brister än vad Vi bilägares tester brukar göra som vanligt. Och det visar sig i Autoindex, men som ändå inte Vibilägare tar någon större notis om i sina tester från sin egen undersökning hur ett märke klarar sig, märkligt! Blir det mindre med goda middagar tro annars?

#3
2020-06-03 16:16

Snygg, intressant....men jag har ju precis bytt bil.......

#4
2020-06-03 18:54

Flott! Bland det bästa VW hittills har presterat! Få se hur testerna ser ut!!

#5
2020-06-03 18:54

Flott! Bland det bästa VW hittills har presterat! Få se hur testerna ser ut!!

#6
2020-06-03 21:59

Blir inte mycket till kombi, med sådan lutning på taket.

#7
2020-06-04 05:30

Bättre de satte kvalitén och driftsäkerhet före designen då de är tämligen lågbudget där; (

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.