Bild
Nästa artikel
Carlos Ghosn fortsätter att vara i blåsväder.
Carlos Ghosn fortsätter att vara i blåsväder.

Förre Nissanchefen Ghosn omhäktad

Nyheter

Turerna kring Carlos Ghosn och hans ekonomiska trassel fortsätter.

Japanska åklagare har besultat att omhäkta Carlos Ghosn, efter att han släpptes fri mot borgen för mindre än en månad sedan. Enligt Automotive News har det kommit fram nya uppgifter om att den förre ledaren för Renault-Nissan-Mitsubishi-alliansen grovt missbrukat sin ställning som företagsledare och använt Nissans pengar via mellanhand till personliga ändamål. 

Enligt personer som Automotive News pratat med har Renault och Nissan upptäckt att Ghosn använt deras pengar till privata flygresor, för att betala en yacht och investera i sin sons nystartade företag. 

I ett uttalande säger Renault att Ghosn har gjort tvivelaktiga utbetalningar till en distributör i Mellanöstern och en extern advokat:
”Vissa utbetalningar som gjorts av den tidigare ordföranden och verkställande direktören är oroande eftersom de innebär tvivelaktiga och dolda metoder och kränkningar av koncernens etiska principer, särskilt när det gäller relationer med tredje part, hantering av intressekonflikter och skydd av företags tillgångar.”

En dag innan han omhäktades postade Carlos Ghosn ett inlägg på Twitter att han skulle hålla en presskonferens den 11 april ”för att berätta sanningen kring vad som pågår”.

I ett uttalande kallar han omhäktningen för skandalös och godtycklig: ”Den är en del i ytterligare ett försök av vissa individer på Nissan att tysta mig genom att vilseleda åklagarna. Varför arrestera mig förutom i syfte att försöka bryta ner mig? Jag kommer inte att knäckas." 

Diskutera: Tror du att Carlos Ghosn är skyldig till pengafiffel?
 

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2019-04-04 13:09

Går inte att svara på här om han är skyldig eller inte, bevisen är ju inte offentliga och det hela kommer att avgöras i domstol.

#2
2019-04-04 14:20

Som en bekant sa till mig: "Jag tror att alla är idioter till motsatsen är bevisad"
Eller som det gamla uttrycket säger "Ingen rök utan eld".
Men det är väl som Raphael påtalar, det hela kommer att avgöras i domstol.

#3
2019-04-04 19:41

Vad jag längtar efter att Martin Winterkorn åker till USA. Tyvärr lär det nog inte hända.....................

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.