Bild
Nästa artikel
Ford Ka Concept visar ny småbil

Ford Ka Concept visar ny småbil

Nyheter

En ny upplaga av Ford Ka är på väg. Småbilen får bland annat grillen som liknar Aston Martins – kan det få snurr på försäljningen?

Konceptbilen Ford Ka Concept är ett första smakprov på nästa generation av den amerikanska tillverkarens minsting. Dagens modell är byggd utifrån samma plattform som utgör grund för Fiat 500, medan nästa Ka baseras på Ford Fiesta.

En annan skillnad jämfört med dagens modell är att den nya bilen blir mer praktisk eftersom den får fem i stället för tre dörrar. Den får också Fords nya formspråk med allt vad det innebär, bland annat en grill som påminner om brittiska sportbilen Aston Martin.

Enligt Ford kommer bilen utrustas med ”avancerad teknologi som vanligtvis finns i större bilar” och den får ”enastående bränsleeffektivitet” och ett ”överkomligt pris”. Om nya Ka kan leva upp till de orden återstår att se när bilen lanseras 2015.

I Sverige har försäljningen av den nuvarande generationen rasat i år. Mellan januari och november såldes 202 exemplar, det är 152 färre jämfört med i fjol.

Diskutera: Vad tycker du om Ford Ka Concept?

Taggar: Nyheter, , Ford Ka

Kommentarer

#1
2013-12-06 10:39

Ser lovande ut tycker jag. Antar också att Ford inte slarvar bort detta med nyare säkerhetssystem eftersom sådana redan finns i bl a Focus och Fiesta. I mina ögon avsevärt mera "bil" än nuvarande Ka. Hoppas bara att priset inte skenar iväg för då finns det plötsligt många konkurrenter.

#4
2013-12-06 20:25

Detta koncept bygger på samma plattform som Fiesta, så Ford lämnar 500/Panda-plattformen.

#5
2013-12-06 20:50

Raphael har helt rätt - och det står ju i artikeln strax ovanför...:) Känns som ett stort steg framåt för den plattformen har ju bevisligen förutsättningar för bra vägegenskaper och dessutom autobroms - vilket jag hoppas blir standard tillsammans med adaptiv farthållare. I så fall tar Ford ett rejält steg inom denna klass.

#6
2013-12-07 12:50

Min spekulation är att nästa Fiesta blir större för att öka avståndet till lilla Ka.

#7
2013-12-07 16:28

Raphael - där är jag tveksam till dina spekulationer. Redan idag så känns väl steget mellan Fiesta och Focus rätt lagom så att positionera Fiestan väldigt nära Focus är jag tveksam till. Däremot har nuvarande Ka inte riktigt kunna matcha naturliga konkurrenter som Kia Picanto eller Hyundai i10 storleksmässigt vilket jag tror att den nya modellen kan göra. Så jag tror mera på att man gör den något större för att dels minska gapet till Fiesta något samt då inte minst göra den storleksmässigt mera jämbördig med andra, prismässigt naturliga konkurrenter. Dock får ju inte priset skena iväg som det gjort på t ex Opel Adam.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.