Nästa artikel
Ford ger efter för Trump
Nyheter

Ford ger efter för Trump

Publicerad 4 januari 2017
Ford siktar in sig på fabriken i USA, där det bland annat ska byggas en hybridversion av pickupen F-150.
Ställer in planer på ny fabrik i Mexiko. Ska istället satsa på biltillverkning i USA och offentliggör elektrifierade planer.
USA:s nye president Donald Trump har inte varit nådig i sin kritik mot bilfabriker placerade utanför landets gränser och hur de snuvar amerikanarna på jobbtillfällen. Ford verkar ha blivit skrämda av hoten om extraskatter och meddelar nu att de lägger ner planerna på att bygga ytterligare en fabrik i Mexiko.

Istället ska Ford investera 700 miljoner dollar i den existerande tillverkningen i Michigan, USA. Här ska det göras en satsning på elektrifiering och Ford passar även på att bekräfta planerna på 13 globala helt eller delvis eldrivna modeller som ska dyka upp under de närmsta fem åren.

Bland annat blir det hybridversioner av pickupen F-150 och muskelbilen Mustang år 2020. Året innan rullar en laddhybrid av Ford Transit in på den europeiska marknaden. Det ska också konstrueras en helt ny, helt elektrisk småsuv med räckvidd på 48 mil som offentliggörs 2020. Två typer av hybridiserade polisbilar och ett autonomt fordon konstruerat för samåkning ingår också i Fords strategi.
 
Diskutera: Vad tycker du om Fords planer?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2017-01-04 12:25
EnannanRobban

Ska dom? (Volvo alltså)

#2 • Uppdaterat: 2017-01-04 13:15
Tvärnit

Här ser man med Trump hur rent ut sagt blåsta vi är av näringsliv o politiker och deras världsbeskrivning om att hur tiden är sådan och att det går inte att vända tiden utan att vi måste inse och anpassa oss därefter.
Trump sätter ned foten och pekar med hela handen o vips är det som igår var otänkbart idag helt möjligt att genomföra, med lite mindre förtjänst åt en del förstås men det orkar de säkert leva med den största nesan är att den stora munnen och de giriga händerna sätts i band.

Planer? Med rätt uppmuntran så sker stora ting.

Jag önskar starkt på en rättning i Sverige med, Volvo kvar i Sverige, tillverkning i Sverige, svenska produkter tillverkade, odlade, uppväxta, förädlade i Sverige för det går så bra så, jag har sett detta i andra länder och de lever inte i fattigdom, arbetslösheten deras är lägre.

#3 • Uppdaterat: 2017-01-04 13:37
Vidstige

Ska man ha bilproduktion i ett högkostnadsland i västvärlden så krävs idag hög grad av robotisering. Och då kanske det ändå bara funkar för dyrare bilar. Alltså typ för premiummärken och lyxmärken. Det ger inte så många arbetstillfällen alls för arbetarklassens män. Snarare blir det jobb för dom mer välutbildade från medelklass och kanske hälften kvinnor.

#4 • Uppdaterat: 2017-01-04 14:06
L. Mäkinen

Protektionism är inte bra för utvecklingen. Vi får väl se om produkterna som byggs blir säljbara till andra än de som bygger dem. Jag hoppas världen överlever Trumps nivå av uppstaplade galenskaper.

#5 • Uppdaterat: 2017-01-04 14:31
L. Mäkinen

Varför ska man vänta med att bedöma en man som levt i offentlighetens ljus i decennier? "Bättre vara tyst och bli betraktad som en idiot än att öppna munnen och bevisa det."
Jag är tacksam att kvartetten du nämnde trots allt har ett begränsat inflytande i världen. De har inte makten att vända världens länder mot varandra.

Apropå att flytta hem industri så noterade jag att Apple sagt att de ska automatisera produktionen av telefoner i samarbete med Foxconn. Då slipper de missnöjda kinesiska arbetare. Då kanske de kan ställa maskinerna i USA.

#6 • Uppdaterat: 2017-01-04 14:48
Outbackohobby

Stora företag är så vinstfixerade att nästan all tillverkning läggs i låglöneländer. Bra att nån sätter ner foten och tar hem produktionen, även om det är Trump. Att flytta ut inhemsk produktion borde vara landsförräderi. Sedan har vi ju sociopaterna i Miljöpartiet som förstör i vårt land med alla miljöavgifter men även sossarna med alla skatter.

#7 • Uppdaterat: 2017-01-04 14:54
Vidstige

L.Mäkinen, är att göra det lite för lätt för sig att ta helt avstånd från Trump. Det finns ett reelt problem med jobb som försvinner i globaliseringen som inget har nåt svar på. Det finns även stora frågor om miljö och den ändliga resursen olja kring transporter där närproducerat kan vara en viktig nyckel att satsa på framöver. Att bygga bilar lokalt är en möjlighet och förstås blir transporterna kortare om man tillverkare bilarna i USA framför Mexiko.

#8 • Uppdaterat: 2017-01-04 16:08
Axa

Nu ver jag inte hur det ser ut med löner i USA kontra Mexico men gissar att produktionen skulle blivit billigare i Mexico.
Frågan är om folk är beredda att betala för produkter producerade i högkostnadsländer?

#9 • Uppdaterat: 2017-01-04 16:14
Tvärnit

Ven som helst kan räkna ut att en tillverkning i utvecklings/låglöne länder blir lönsammare, det går inte att säga emot.
Man ska fråga sig för vem? Det finns ännu en baksida som man inte ska tala om men den befarad som sann sedan länge, så fort som en tillverkning läggs utanför Europa så faller produkten och drar huvudverksamheten/Namnet med sig.
Samma gäller i USA, Mexiko tillverkat floppar både där och här i Europa. VW har gjort det samma med samma resultat oavsett en robotiserad produktion. I Kina har de samma problem och söker mervärdet här i Europa, varför vi kan bättre, vad är det som skiljer?
Även det innersta vill de åt för att implementera detta i kineserna, vilket kommer att ta ett århundrade minst men sitter vi still och tycker att vi inte är ett piss värda så går det fortare, de jobbar arslet av sig och tar varje marknad för att vi har kastat in handsken o godtar vad som är även om att vi själva kan bättre.

Protektionism måste till för att skydda våra näringar, det gäller även bonderiet. Tänk er kinesiska köttfabriker o köttet skeppas hit i gross, snorbilligt, varsågod och hugg in, nej snacka inte om mediciner, hormoner, gifter, färgämnen och tungmetaller och djurens arma liv utan ät för det är vad som är...detta finns redan och prånglas hit med falska intyg och varumärken.

Bilar med tillbehör går inte lika lätt, med det kommer, det är vi som får ge vika för deras lägre normer, den starke bestämmer, duger det åt kinesen så duger det åt oss.

#a • Uppdaterat: 2017-01-04 16:38
Tvärnit

När jag tänker efter så är framtiden redan här, fick vinterdäck på plåtfälg till lilla bilen och hjulbultarna gick igenom som i smör med en klen Jula mutterdragare, bultarna åt igenom på ett par sekunder.
Givetvis så tog jag fälgarna till återförsäljaren och detta är Sverige så utan ett ord så fixade han fram ett komplett sett nya plåtfälgar av annat märke.
Tror ni att det fungerar så i Asien?
Nej, där gillar folk vackert läget och jag befara att vi sitter i samma båt inom en snar framtid.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.