Bild
Nästa artikel
2577 bilar av modellen Ford Mustang återkallas i Sverige. Detta på grund av att de har defekta krockkuddar från Takata.
2577 bilar av modellen Ford Mustang återkallas i Sverige. Detta på grund av att de har defekta krockkuddar från Takata.

Ford återkallar i Sverige

Nyheter

Ford återkallar potientiellt farliga krockkuddar i Mustang. Krockkuddarna, från tillverkaren Takata, kan kopplas till flera dödsfall runt om i världen.

Generalagenten Ford återkallar nu 2577 Mustanger i Sverige. Berörda ägare kontaktas med brev, precis som vanligt vid återkallelser. Utbytet tar cirka en halvtimme att utföra på Ford verkstad. Återkallande gäller exemplar av förra generationens Mustang, tillverkade mellan 2005-2014. 

– Det är inte bara i Sverige som Ford återkallar dessa bilar, det gäller hela Europa. Beslutet att göra återkallelser på bilar som privatimporterats från USA och inte sålts i Sverige har tagits av Ford centralt, kopplat till hela Europa, säger Johanna Lidman, tf informationschef på Ford i Sverige. 
 
Vi Bilägare skrev om Takatas farliga krockkuddar i nr 2/2017. Minst 17 dödsfall, varav drygt 10 i USA, har rapporterats sedan krockkuddar felaktigt löst ut vid mindre krockar. I USA har minst 100 olyckor med Takatas krockkuddar rapporterats. Metallbitar har skjutits ut från krockkudden och bildat en splitterbomb som skadat främst förare allvarligt. Biltillverkare världen över återkallar nu fordon för att byta ut krockkuddar. Även i Sverige återkallas bilar från olika tillverkare. De flesta dödsfallen med Takatas krockkuddar har skett i bilar som under flera år körts i varma och fuktiga klimat.
 
Diskutera: Vad tycker du om återkallelsen?
 

Kommentarer

#1
2017-05-17 10:32

Bra att de tar ansvar även i EU, men dumt att de snålade in på att köpa dåliga takata krockkuddar. Man får vad betalar för.. och det kan bita en i svansen.

#2
2017-05-17 11:16

Japanernas fuskande kostar..

#3
2017-05-17 19:21

Eftersom bilarna inte ens såldes här så tar man verkligen ansvar.

#4
2017-05-18 20:56

Bra Ford.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.