Nästa artikel
Förarlös Audi parkerar i garage
Video/Nyheter

Förarlös Audi parkerar i garage

Publicerad 7 januari 2015 (uppdaterad 7 januari 2015)
Audi är en av biltillverkarna som just nu gör vad det kan för att hävda sig på elektronikmässan CES i Las Vegas. Här visas en helt förarlös Audi köra in och parkera i ett vanligt parkeringshus. Är du imponerad? Vänta dig mer rapportering om ny bilteknik under dagen från CES-mässan.
Diskutera: Skulle du vilja ha en självparkerande bil?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-01-07 07:46
VW Polo 2012

Nästan alla bilar får för eller senare elektronikproblem. dessutom verkar denna lite väl yxig (Vid tiden 1,02 klipper dom påpassligt) när den manövrerar sig själv. Trots att som jag förmodar har juste elektronik.

#2 • Uppdaterat: 2015-01-07 10:55
muskorv

Videon är två år gammal.

Bilen kröp ju fram, så det hade väl nästan gått lika snabbt att gå till parkeringshuset själv och hämta bilen.

#3 • Uppdaterat: 2015-01-07 11:32
PREVIA

Varför inte garage med hiss nu när alla infartsparkeringar är utsålda på morgonen vid alla pendelstationer? Det går även att klä in dessa i hus eller bara med enkla väggar och man slipper inbrott då bilarna inte går att komma åt för andra än bilägarna. Kostnaden för garagen skulle säkert inte bli så hög om man slapp inbrott och vandalisering av bilarna vid parkeringen och en viss avgift för att veta att bilen är hel när man hämtade den.
http://www.youtube.com/watch?v=BhHJpwbl7HY&sns=em

#4 • Uppdaterat: 2015-01-07 21:44
Lason1

Alltså.
Detdär är kanske inte så dumt för vissa.
Man ser ju på stormarknadsparkeringar hur illa folk parkerar.
Men om man ber bilen att parkera i snöstorm, vad gör den då?

#5 • Uppdaterat: 2015-01-08 12:39
Hackenbush

Eftersom alla vill parkera så nära dörren till varuhus som möjligt även om det finns massor av lediga parkeringsplatser 20 meter bort så skulle det vara kul att se 3-4 självparkerande bilar slåss om samma parkeringsplats. De kanske håller på att köra fram och tillbaka bra stund. Man hinner kanske handla färdigt innan bilen har parkerat.

#6 • Uppdaterat: 2015-01-09 09:14
Swemba

Har man testat sådana här system på andra plaster än i soliga Kalifornien med sina mörka asfaltsbeläggningar och gula tydliga vägmarkeringar? Hur kör en sån här bil i ett vintrigt Sverige när allt är vitt och det enda man kan orientera sig efter är orangea pinnar i snövallarna. Hur funkar kameran/radarn när det är ett par centimeter saltsörja över hela fronten på bilen?

Samma frågeställning har jag när det gäller Laser- och LedMatrix-ljus som ju alltid jobbar i "helljusläge".

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.