Bild
Nästa artikel
Fler sålda bilar gav Volvo vinst

Fler sålda bilar gav Volvo vinst

Nyheter

Volvo PV redovisar en rörelsevinst på 600 miljoner kronor för andra kvartalet. Samtidigt spår företaget att framtiden blir mer osäker.

På onsdagen presenterade Volvo Personvagnar resultatet för andra kvartalet 2011, ett år efter att biltillverkaren köptes av kinesiska Geely. Resultatet innebär en förbättring på 170 miljoner kronor jämfört med samma period i fjol.

Under andra kvartalet ökade försäljningen med 26,6 procent till 123 919 bilar. Ökningen var starkast i Kina och Nordamerika där tillväxten var 62,1 respektive 43,0 procent.

– Vi återvänder successivt till en hållbar lönsamhet men vi har mer att göra för att uppnå våra mål, säger Volvochefen Stefan Jacoby i en kommentar.

Volvo lyfter särskilt fram tre modeller som särskilt framgångsrika: nya S60 och V60 samt crossovermodellen XC60.

Osäker framtid
Stefan Jacoby menar dock att den rådande turbulensen i världsekonomin kan påverka råvarupriser, valutakurser och kundernas köpbeteende under den närmaste framtiden. Dessa faktorer tillsammans med stora investeringar i Kina kan påverka resultatet negativt för kvartal tre.
 
– Utvecklingen i den globala ekonomin gör det svårt för oss att förutspå bilmarknaden och vi måste vara förberedda på förändringar i efterfrågan från våra kunder, säger Jacoby.

Diskutera: Vad tycker du om Volvos resultat?

Taggar: Nyheter, , Volvo

Kommentarer

#1
Stoor
2011-08-18 09:10

Det är inte konstigt att Volvo visar svarta siffror, vinst, eftersom de liksom tex tyskarna tillverkar bilar av väldigt hög kvalitet oavsett vad Volvo hatare och Toyota älskare kommer att skriva såsnart mitt inlägg är publicerat... Grattis Volvo och lycka till!

#2
Sture M
2011-08-19 13:50

Hoppas Volvo går samma väg som Saab är på väg. Nästan samma skräp tyvärr. Dyrt, tveksam kvalitet, dålig design, dyr att äga osv osv...

Men stora här bara för att folk vill köra svenskt. t o m gamla gubbar köper dyra dåliga nya saabar, klumpiga och dyra att äta. bara för att de alltid kört saab...

och de göro helt rätt!

men visst har saab lite charm. ja vi saabentusiaster är nog lite speciella. :)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.