Bild
Nästa artikel
Fler mc-poliser i Stockholm

Fler mc-poliser i Stockholm

Nyheter

I sommar får Stockholms bilister sällskap av åtta extrainsatta mc-poliser. Förutom traditionell trafikövervakning prioriteras även kontroll av buskörning på stadens gångbanor.

Satsningen är tänkt att öka trafiksäkerheten, minska brott och skapa trygghet i förorterna.
– Genom sin kompetens, flexibilitet och rörlighet ska mc-poliserna stötta i områden där det av olika skäl finns akuta behov av extra insatser, säger regionpolischef Ulf Johansson.

Målet med satsningen är också att skapa en mer närvarande och synlig polis. Tanken är att samverka regionalt för att sedan ta sig an problemen tillsammans med polisanställda som arbetar lokalt.
– Det kan handla om ungdomar som kör motorcross på gångbanor till allvarligare händelser där lokalpolisen behöver fler resurser vid exempelvis trafikkontroller, säger Ulf johansson. 

Satsningen pågår fram till i höst och därefter tas beslut om eventuell förlängning. 


Diskutera: Är fler mc-poliser rätt väg att gå?
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2019-06-11 17:41

Herregud, skall dom ta fast knoddar som crossar på gångbanor så får dom väl ställa upp med lite andra verktyg. Byt ut de där nära pensionen poliserna på överviktiga BMW-maskiner mot supermotard-poliser, max. 30 år gamla. Om inte, spar pengarna.
Dock, gärna fler mc-poliser ute på landsvägsnätet som på 60-70-talet.

#2
2019-06-11 18:00

Tror att polisens gs med erfaren förare räcker ganska långt.

#3
2019-06-11 18:11

I min "by" hade vi för några år sedan en polisinsats med två poliser på varsin offroad-MC plus en helikopter. Dessa jagade det lokala mopedbuset men lyckades inte fånga in en enda enligt vad jag erfor. De höll på i flera timmar.

#4
2019-06-11 19:17

Ja, om de koncentrerar sig på buset, rattsurfarna, de som inte borde vara i trafiken mfl, och inte jagar Svenne som råkar rulla på i 80 på en 70 landsväg.

#5
2019-06-11 20:29

Sabud: Ja fyfan. Andra verktyg låter bra. Ett pansarskott som de kan dra i vindrutan på folk som åker för fort. Låter det ungefär lagom i din värld? Sen verkar du inte inse att poliser, mc-poliser eller inte måste ha en hel racke grejjor med sig. Så ja, lastad motorcykel blir det hur man än gör.

#6
2019-06-11 21:57

Köp bussar och kör buset till gränsen istället.

#7
2019-06-11 22:56

Mycket bra satsning! Kul med nya friska initiativ av regionledningen! Vad jag hört så är mc-gruppen ett gäng produktiva och duktiga poliser. De lär göra tillvaron extra besvärlig för de kriminella (åtminstone de som rör sig på vägnätet).

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.