Bild
Nästa artikel
Volvos konceptbil 40.2
Volvos konceptbil 40.2
Fler detaljer om nästa Polestar

Fler detaljer om nästa Polestar

Nyheter

Polestar 2 blir en Tesla Model 3-utmanare med 400 hästkrafter och en räckvidd på över 55 mil.

Det är i en intervju med Autocar som Polestar-chefen Jonathan Goodman avslöjar lite detaljer om tillverkarens andra bil. Det blir en instegsmodell med en räckvidd på runt 56 mil och en design snarlik det 40.2-koncept Volvo tidigare visat. Prislappen landar på mellan 350-600 000 kronor. 

Goodman tog också tillfället i akt att prata om elbilsmarknaden i allmänhet, där han gav sin åsikt till design och nischning av elbilar. 

- Den globala elbilsmarknaden var värd fyra miljoner enheter år 2017, men den förväntas växa till 29 miljoner enheter 2025. Elbilsägare kommer komma från alla delar av livet. Så det är ett misstag att anta att, för att bilen är eldriven, så måste den vara udda eller futuristisk. Andra märken kanske gör så, men om vi tittar på en marknad som är värd 30 miljoner bilar inom sju år så kommer det inte vara en nisch, det kommer vara "mainstream". Så du designar bara en snygg bil - inget med en stor blå blixt längst sidan. 

Diskutera: Håller du med Goodman? 
Taggar: Nyheter, Polestar 2

Kommentarer

#1
2018-07-19 20:07

Håller jag med Goodman? Jag fattar inte ens allt han säger: "En stor blå blixt längst sidan"? Eller menar han "längs sidan"?

#2
2018-07-20 15:39

Vaddå snygg? Liksom Volvos design på sistone - klumpig och osmidig. Synd på bra bilar...

#3
2018-07-22 18:00

Världens vackraste man, akta dig när du kommenterar språkfel hur illa de än är. För somliga är det mycket, mycket känsliga saker …

Jag blir riktigt störd på Volvos, förlåt, Polestars senaste formspråk.
Rena linjer och mjukt sammanhängande ytor är inte vad det handlar om. Enkelhet måste inte vara klumpig med grovt tillyxade detaljer.

#4
2018-07-25 12:24

Roy J: Jag tycker att det är jättebra att folk uttrycker sig i skrift även om de inte till fullo behärskar språket. Jag känner ett antal kloka människor som knappt kan stava till sina egna namn. I detta fall anmärkte jag på ett språkfel skrivet i en artikel av en människa som försörjer sig på att skriva. På journalister ställer jag höga krav när det gäller användningen av svenska språket.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.