Bild
Nästa artikel

Fiat har lägsta Co2-genomsnittet i Europa

Nyheter

Med 137,3 g/km i genomsnitt för bilarna man sålde 2007 är Fiat den av de tio bästsäljande biltillverkarna i Europa som har lägst utsläpp av Co2. Det visar en studie gjord av det automotiva research- och analysföretaget JATO.

Fiats låga genomsnitt av Co2-utsläpp för de bilar märket sålde 2007 i Europa ger topplaceringen, följd av Peugeot (141,9 g/km), Citroën (142,2 g/km), Renault (146,4 g/km), Toyota (148,8 g/km), Ford (149,1 g/km), Opel/Vauxhall (152,9 g/km), Volkswagen (161,7g/km, BMW (176,7 g/km) och Mercedes (188,4 g/km).

- Resultatet av den här viktiga analysen är ett kvitto på att Fiats strävan efter att finna innovativa lösningar för att reducera förorenande utsläpp och Co2 ger resultat, säger Lorenzo Sistino, VD för Fiat Automobiles.

- Fiats målsättning är att ligga nära folks verkliga behov och vi slår oss inte till ro med detta. Oavsett vad de styrande politikerna beslutar så är vårt mål att 2012 ha de lägsta genomsnittliga Co2-utsläppen i Europa för våra bilar. Vi kommer att klara av det genom att införa en åtgärdsplan för motorer och transmissioner och användandet av Eco Drive som är ett innovativt program utvecklat tillsammans med Microsoft.

Eco Drive fungerar genom att lagra sin körning på ett minne som sätts i den USB-port alla bilar med Blue&Me har och sedan analysera körningen med ett program i PC:n. Programmet visar förarens körstil och ger tips och råd om hur man kan förändra sin den för att minska bränsleförbrukningen och därmed också utsläppen.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.