Bild
Nästa artikel
Ferraris nya superbil slutsåld

Ferraris nya superbil slutsåld

Genève 2013

Här är Ferraris nya superbil – 963 hästkrafter starka LaFerrari. Trots priset över tio miljoner kronor är bilen redan slutsåld.

Av alla märken på bilsalongen i Genève orsakade Ferrari mest trängsel och uppståndelse. Den italienska tillverkaren premiärvisade LaFerrari – ersättaren till Ferrari Enzo, bilen som ska leverera allt Ferrari står för, Ferrarin med stort F.

LaFerrari kan vara det närmaste man kommer en Formel 1-bil för gatbruk. Drivlinan har utvecklats i samarbete med Ferraris F1-stall och från racingbilarna har man bland annat hämtat den sjustegade dubbelkopplingslådan samt ett system för bromskraftsåtervinning (KERS).

Förutom en mittmonterad V12-motor som utvecklar 800 hästkrafter är LaFerrari också försedd med en elmotor som tillför ytterligare 163 hästar. Prestandan blir förstås svindlande. Enligt Ferrari ska accelerationen från stillastående till 100 km/tim blåsas av på mindre än tre sekunder.

För att värna om bilens exklusivitet har Ferrari beslutat att endast tillverka 499 exemplar, men den som är intresserad behöver inte göra sig besvär. Den över tio miljoner kronor dyra bilen är nämligen redan slutsåld.

Diskutera: Vad tycker du om La Ferrari?

Taggar: Nyheter, , Ferrari

Kommentarer

#1
2013-03-07 10:52

Väldigt skeptisk till namnet. Låter som en pizza...

Sen är inte designen så dramatisk som man önskat. Enzo med sina skarpare linjer var snyggare. Men nog skulle jag vilja ha en iaf!

Skulle vara kul att skrämma en och annan miljöpartist i nån Prius från vettet med ylet från tolvan på toppvarv!

#2
2013-03-07 13:59

Bilen är slutsåld!! Jäklar då hann man inte med den här gången heller.

#3
2013-03-07 15:01

Detta visar att när det gäller bilar så finns det alltid de som har pengar att satsa på speciella alternativ - trots att bilbranschen i övrigt går kräftgång.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.