Bild
Nästa artikel
Femstjärnigt för e-tron i NCAP
Femstjärnigt för e-tron i NCAP
Femstjärnigt för e-tron i NCAP
Femstjärnigt för e-tron i NCAP

Femstjärnigt för e-tron i NCAP

Nyheter

Senaste testomgången i EuroNCAP gav Audi och Jeep toppbetyget. Kia Soul tappade däremot en stjärna både i standardvarianten och eldrivna Soul EV.

Audi A3 Sportback e-tron och Jeep Renegade tog hem fem stjärnor vardera i senaste testomgången hos EuroNCAP. Jeep fick betyget ”tveksamt” angående whiplashskyddet men hade tillräckligt höga betyg överlag för att det inte skulle kosta en stjärna. Audi fick kritik för att förarens krockkudde inte höll emot tillräckligt, men inte heller där blev någon stjärna avdragen.
 
Kia Soul däremot förlorade en stjärna. Både förarstödssystemen och fotgängarskyddet ansågs för dåligt på de båda testade Soul-modellerna och whiplashskyddet i baksätet ansågs tveksamt. Soul EV fick dock betydligt bättre betyg för vuxenskyddet än standardmodellen som fick avdrag för dåligt skydd av bröstkorgen. Enligt testrapporten ska detta vara åtgärdat på de senast byggda bilarna och Kia uppdaterar sidokrockkuddarna i äldre modeller för att åtgärda problemet.
 
Diskutera: Vad tycker du om de testade bilarna?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.