Bild
Nästa artikel
Falska poliser lurade till sig bil under fejkad knarkräd

Falska poliser lurade till sig bil under fejkad knarkräd

Nyheter

Två personer som utgav sig för att vara poliser lurade till sig en bil under tisdagkvällen.

I Enköping tvingade två personer till sig en bil under tisdagkvällen, skriver SVT. Men det som sticker ut jämfört med många andra bilrån är att personerna var utklädda till poliser.

Bilföraren stoppades av de två gärningsmännen som uppgav att de skulle leta efter narkotika och utgav sig för att vara civilpoliser. Männen hade någon form av blåljus i framrutan, enligt polisen.

När bilföraren klev ur sin bil hoppade en av männen in och körde iväg.

Den ”riktiga” polisen skickade ut flera patruller att söka efter de misstänkta och efter den stulna bilen. På onsdagmorgonen hade bilen hittats i Uppsala. Den är tagen i beslag för teknisk undersökning.

Polisen har inlett en förundersökning om tillgrepp av fortskaffningsmedel, stöld, olaga frihetsberövande och föregivande av allmän ställning.

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2020-10-21 17:44

Jaha, tjuvarna kom undan.

#2
2020-10-21 21:33

Lär inte ha hänt för sista gången, svårare att knycka låsta bilar ger otrevliga följder, inte lätt att komma runt just detta tillvägagångssätt, då de flesta med rätta stannar för vad man tror är polisen.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.