Bild
Nästa artikel

Euro NCAP: Full pott för Megáne och XC60

Nyheter

Euro NCAP har krocktestat tolv nya bilar. Åtta av dessa fick fem stjärnor - säkrast var Renault Megáne och Volvo XC60.

- Att externa ratinginstitut vägleder konsumenter genom att betygsätta bilars skyddande säkerhet med hjälp av ett standardtest är bra, men det viktigaste för oss är att kunna erbjuda marknadens i särklass säkraste bilar i samtliga tänkbara situationer, säger Thomas Broberg, säkerhetsexpert på Volvo Personvagnar.

På onsdagen presenterade Euro NCAP krockbetygen för tolv bilar inom sex klasser. Åtta av dessa bilar fick det högsta betyget - fem stjärnor. Bäst resultat fick Renault Megáne och Volvo XC60, som båda fick fem stjärnor och dessutom fick 37 av 37 möjliga poäng i vuxenskydd.

Ford Ranger misslyckades

Fyra bilar fick inte fem stjärnor i betyg. Dacia Sandero i basutförande fick tre stjärnor och med säkerhetspaketet blev det en fyra. Sämst betyg fick Ford Ranger. Pickupen fick endast en tvåa - vilket får ses som ett mycket svagt betyg i dessa sammanhang.

Euro NCAP förändras

Onsdagens resultat var det sista som presenterandes med hjälp av det nuvarande betygsystemet. Nu höjer Euro NCAP kraven på krocksäkerhet och förändrar bedömningssystemet.

Därmed kommer det bli svårare för att uppnå maxpoäng.
Taggar: Nyheter
Euro NCAP: Full pott för Megáne och XC60

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.