Nästa artikel
Elon Musk hävdar 200.000 beställningar på Cybertruck
Nyheter

Elon Musk hävdar 200.000 beställningar på Cybertruck

Publicerad 26 november 2019 (uppdaterad 15 april 2020)
Sedan den futuristiska el-pickupen visades i förra veckan har den digitala kön till ett exemplar börjat växa.
Teslas grundare och vd påstod två dagar efter premiären att biltillverkaren mottagit 146.000 beställningar på Cybertruck. Av dessa hade 42 procent valt mellanalternativet med två elmotorer, 41 procent den dyraste varianten med tre elmotorer och 17 procent köade för instegsvarianten med en motor på bakaxeln för 39.000 dollar. 
Embed
Efter det har Elon Musk på sin Twittersida postat kryptiska uppdateringar, som antagligen har med reservationsantalet att göra. Dena ena lyder "187K" och den senaste "200K", vilket kan läsas ut till 200.000. 

Jämfört med när Model 3 hade premiär har Tesla sänkt reservationsavgiften från 1.000 till 100 dollar. Det kostar alltså motsvarande 1.000 svenska kronor att ställa sig i kö för en Cybertruck, varav de första börjar byggas i slutet av 2021. 

Och det kanske är tur att det dröjer innan byggstart, för Tesla har några förbättringar att ta itu med när det gäller bilens påstådda skottsäkra glas. Vid premiären kastade biltillverkarens designchef en metallkula mot sidorutorna, varpå de sprack.
I ett Twitterinlägg visas hur samma person slänger kulan mot glaset innan premiären och då höll det. "Antar att vi har några förbättringar att göra innan produktion haha", kommenterar Elon Musk. Han säger att orsaken till att glaset inte höll var att den slägga som svingades mot bildörren innan, för att påvisa hållfastheten, hade sönder glasfönstrets bas. 

Diskutera: Tror du att Tesla Cybertruck kommer att bli en försäljningsframgång?
Embed

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.