Bild
Nästa artikel

Elkoncept från Renault blir verklighet

Nyheter

De fyra elbilskoncept Renault visade upp på Frankfurtsalongen i september kommer att bli produktionsbilar – även okonventionella stadsbilen Twizy Z.E.

Många höjde på ögonbrynen åt konceptbilarna Renault visade upp under Frankfurtsalongen tidigare i år, särskilt eftersom Renault på fullt allvar menade att bilarna så småningom skulle bli produktionsbilar.

Nu bekräftar man dessa planer och presenterar till och med var två av bilarna ska byggas.

Den sportiga småbilen Zoe Z.E. kommer att byggas vid Renaults fabrik i Flins utanför Paris, en bil Renault tror kommer stå för två tredjedelar av tillverkarens försäljning i Europa. Produktionen inleds under 2012.

Mer överraskande är att tvåsitsiga stadsbilen Twizy Z.E. når produktion. Sätena är placerade på rad efter varandra och ska från 2011 byggas vid fabriken i spanska Valladolid.

Renault meddelar att produktionsbilen, som drivs av en elmotor på 20 hästkrafter, kommer att vara väldigt trogen konceptbilens utseende och funktion. Om det finns en uns sanning i det återstår att se. Förutom Twizy Z.E. och Zoe Z.E. planerar Renault också att Fluence Z.E. och Kangoo Z.E.

Kommentarer

#1
Kroken
2009-11-12 08:25

Tror nog Twizy Z.E kommer att hitta sina köpare, fast ännu bättre vore om den hade 2 bak, något vinklade så benen på bak passagerarna sticker fram på sidan av föraren, visst den måste breddas och förlängas något men den blir fortfarande liten och smidig.
Med elmotor och smala hjul kan man ta bort ljuddämpningsmaterial och den blir fortfarande förhållandevis lätt...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.