Nästa artikel
Eldrivet Wrangler-syskon en av tre nya elbilar från Jeep
Nyheter

Eldrivet Wrangler-syskon en av tre nya elbilar från Jeep

Publicerad 8 september 2022 (uppdaterad 13 december 2022)
Amerikanska märket ställer om till eldrift – här är de första tre modellerna.

Under ett event på torsdagen visade Jeep upp tre nya, eldrivna modeller som ska gå i produktion de nästa två åren. Det är en del av en omfattande omställning. Märket, som ägs av jättekoncernen Stellantis, har som mål att bara sälja elbilar i Europa från år 2030. Samma år ska hälften av försäljningen i USA utgöras av elbilar.

Jeep Recon

Av de tre nya elbilarna är det kanske Recon som väcker mest uppmärksamhet. Modellen ska gå i produktion i USA 2024 och bli ett elektriskt alternativ till den populära off road-modellen Wrangler. Likt sin bränsledrivna föregångare får Recon grovmönstrade däck, avtagbara dörrar och öppningsbart tak. Jeep utlovar goda terrängegenskaper – modellen är bland annat utrustad med körprogram för olika underlag och låsningsbara differentialer. Någon information om batteristorlek eller motorstyrka har de däremot inte delat med sig av.

Jeep Wagoneer S

Medan Recon ska tilltala off road-entusiasterna blir Wagoneer S i stället en slät och snabb landsvägskryssare i det mellanstora suv-segmentet. Modellen är utvecklad från grunden som en elbil, vilket enligt Jeep ger generösa innerutrymmen. Inte heller här finns några detaljer om motorer eller batterier, men Jeep lovar att Wagoneer S ska klara 0–96 km/h 3,5 sekunder och ha en räckvidd på över 60 mil. Även den här modellen ska byggas i USA, med start 2024.

Jeep Avenger

Sist ut är den mindre modellen Avenger, en crossover som framför allt är ämnad för den europeiska marknaden. Modellen ska nå bilhallarna redan 2023, med en räckvidd på 40 mil. Modellen ska presenteras i sin helhet på bilmässan i Paris i oktober.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (5)

  • 10 september 2022 Det finns inga officiella…
  • 10 september 2022 Här finns en presentation av…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.