Nästa artikel
Elbilen Emily GT klar för leverans i augusti
Nyheter

Elbilen Emily GT klar för leverans i augusti

Publicerad 2024-05-15 17:27 (uppdaterad 2024-05-16 10:16)
Grundaren av bolaget som köpte elbilsprojektet Emily från Nevs säger att bilen ska börja levereras i liten skala efter sommaren. Den får nya specifikationer och ”mer futuristisk” interiör.

Elbilsprojektet Emily GT, som togs fram av Nevs i Trollhättan, köptes förra året av det libanesiska bolaget EV Electra. Sedan dess har turerna om bilens framtid varit många.

Nu uppger EV Electras grundare Jihad Mohammad att bilen ska börja byggas i liten skala under sommaren i en italiensk fabrik som företaget köpt.

– Vi kommer leverera bilar i augusti till ett fåtal personer. Och när jag säger att fåtal kan det bli ett hundratal och inte tusentals, sa han på en presskonferens under onsdagen.

Bilen ser ut som tidigare, men interiören beskrivs nu av Jihad Mohammad som ”mer futuristisk”. En del av specifikationerna kommer också skilja sig åt mellan prototypen och den produktionsfärdiga bilen.

”Jag kämpar för att priset ska bli 50 000 dollar”, säger EV Electras grundare Jihad Mohammad. Foto: Ecarexpo

Instegspriset hamnar på mellan 50 000 och 60 000 dollar men vad det motsvarar i svenska kronor med moms är oklart.

– Jag kämpar fortfarande för att det ska bli 50 000 dollar.

Att bilen ska få kallas Saab är dock uteslutet i nuläget. Namnet tillhör försvars-Saab, men Jihad Mohammad säger att ”pengar snackar” och att han inte utesluter att komma med ett erbjudande om namnet.

– Ingen vill ge sitt namn till en förlorare, så låt mig bevisa att jag är en väldigt framgångsrik kille innan jag går och knackar på dörren.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (5)

  • 2024-05-18 11:45 Mr.Heligt Krig är en bluff…
  • 2024-05-16 09:05 J.L skrev: Att varumärket…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.