Nästa artikel
Efter sviktande efterfrågan: Mercedes avvaktar med nya batterifabriker
Nyheter

Efter sviktande efterfrågan: Mercedes avvaktar med nya batterifabriker

Publicerad 2024-07-10 06:30
Tidigare har de upplevt en lägre efterfrågan på elbilar. Nu avvaktar Mercedes med nya batterifabriker.

I början av månaden avslöjade Mercedes att de upplever en lägre efterfrågan på elbilar och som en konsekvens kommer de satsa mer på förbränningsmotorer. De har fått revidera sitt mål och tror på att hälften av deras försäljning ska bestå av elbilar eller laddhybrider till 2030.

Nu rapporterar Automotive News Europe att Mercedes kommer avvakta och se om efterfrågan på elbilar kommer öka - innan de utökar kapaciteten på sina battericeller som de ursprungligen planerade för 2030.

2022 sade Mercedes att de behövde en kapacitet på mer än 200 gigawatt-timmar på sina battericeller i slutet av decenniet, vilket motsvarar en försäljning på två miljoner elektriska bilar. De planerade även att bygga åtta nya fabriker runt om i världen, inklusive fyra i Europa. Två av dem pausades förra månaden på grund av låg efterfrågan på elbilar.  

– Vi är relativt flexibla. Vi kommer att fundera på nästa steg när vi har mer insyn i efterfrågan, säger Markus Schäfer, Mercedes utvecklingschef i en kommentar till sajten. 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (10)

  • 2024-07-11 12:08 bgl skrev: Bara ett indirekt…
  • 2024-07-11 10:04 Bara ett indirekt sätt från…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.