Nästa artikel
Dubbla lågmilare på auktion: ”Ett skick som inte finns”
Nyheter

Dubbla lågmilare på auktion: ”Ett skick som inte finns”

Publicerad 12 april 2022 (uppdaterad 12 april 2022)
Två vanliga vardagsbilar som blir allt ovanligare på vägarna ska snart säljas på auktion.

Den senaste omgången bilar som ska säljas hos Bilweb Auctions innehåller flera ovanliga lyx- och sportmodeller – men också två modeller med betydligt mer verklighetsanknytning.

Båda två var relativt vanliga på svenska vägar på 1980- och 1990-talet, men har sedan dess blivit utrotningshotade. I dag finns inte många exemplar kvar – och just de här exemplaren har dessutom ovanligt låga mätarställningar.

Först ut är en Opel Kadett av den generation som kallas ”Kadett E” och som presenterades 1984. Den hade ett betydligt modernare formspråk än sin föregångare.

Just det här exemplaret har bara körts sparsamt på sommaren och inte ens passerat 1 200 mil. Det innebär en årlig körsträcka på bara 35 mil. Någon raketprestanda är det verkligen inte tal om – bilen har 75 hk – men originalskicket och det låga ägarantalet kan säkert locka någon märkesentusiast.

– Bilen är i ett mycket fint skick och jag ser inget som behöver åtgärdas, säger värderaren Ted Gryth.

Fyra år tidigare byggdes den Ford Sierra som ska säljas på samma auktion. Den visades upp 1982 och här var skillnaden mot föregångaren ännu större än för Opel Kadett. Designen liknade inget annat och fokuserade på extremt lågt luftmotstånd – en tydlig trend på 1980-talet.

Bilen har varit avställd och förvarats i garage under 26 år, men är nu besiktigad. Det medföljer en hel del dokument och stolarna har haft överdragsklädsel. Bilen har gått 4 470 mil sedan ny.

– Det här är en bil som är i ett skick som egentligen inte finns, säger värderaren Nisse Brandt.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (25)

  • 20 april 2022 Samma sak som Rikard och…
  • 20 april 2022 Rikard skrev: Framtiden blir…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.