Nästa artikel
Dodge släpper ny Challenger
Nyheter

Dodge släpper ny Challenger

Publicerad 22 maj 2014 (uppdaterad 25 maj 2014)
Dodge släpper ny Challenger, produktionen drar igång senare i år.
Dodge släpper en ny Challenger för 2015, och lovar högre prestanda än någonsin tidigare. Bland annat kommer en ny V8 HEMI-motor som fått namnet Hellcat.
Dodge Challenger 2015 ska vara den vassaste någonsin, lovar Dodge. Men för att du inte ska oroa dig när du lämnar bilen till parkeringstjänsten på golfklubben så finns det en särskild nyckel, programmerad med ”Valet Mode” som håller nere prestandan avsevärt.
 
Om ägaren däremot använder sin egen nyckel så får hen tillgång till mer än 600 hästkrafter, helt ny åttaväxlad automatlåda med växelpaddlar i ratten, launch control och mycket annat. Under förutsättning att bilen utrustats med nya ”Hellcat”-motorn då förstås, annars får man nöja sig med knappt 500 hästar. Båda motorvarianterna är V-åttor med hemisfäriska förbränningskammare och förutom den åttaväxlade automatlådan så finns en sexväxlad manuell låda för den som föredrar det.
 
Naturligtvis har både interiör
och exteriör fått ett lyft och bland annat erbjuds elva lackalternativ, med eller utan svarta eller silverfärgade streck rakt över hela bilen. Nu väntar vi bara på vad Dodge ska presentera för 100-årsjubileet första juli i år.

Diskutera: Vad tycker du om nya Dodge Challenger?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2014-05-22 12:19
Hackenbush

Den svarta med silverfälgar väcker enorma "vill ha" känslor.
Gillar retrostuket mycket.

#2 • 2014-05-22 13:14
duccedriver

Kul, en muskelbil med muskler, som ser ut som en jänkebil ska!

#3 • 2014-05-22 21:08
Roger Skagerström

Hoppas för deras egen skull att de gjort nåt med hjulupphängningen, annars kommer de komma sist i testerna mot Camaro och Mustang precis som de gjort innan... OK att "POWWEEER" kan va roligt men den kan ju vara lite underhållande att köra med, vilket de tester jag sett inte anser att Challengern är för fem öre.

Insidan behöver en uppfräschning med. Nuvarande ser ut som en lastbil.

Snygg på utsidan är den dock. :P

#4 • 2014-05-25 12:46
Gäst (ej verifierad)

Men ViB har ju utelämnat det bästa nämligen ljudet av den nya Hellcat-motorn:

https://www.youtube.com/watch?v=YU2d3YpJVYk

Okey att den kanske inte är lika bra på bana som Camaron och Mustangen men grejen med en äkta muskelbil är ju ljudet, effekten och att vara snabbast mellan rödljusen. Ska man åka bana finns oändligt många bättre alternativ. Skulle ta denna alla dagar i veckan gentemot de ovannämnda.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.