Nästa artikel
Daihatsus roliga konceptbilar: Lastsportbil med kapad vindruta
Nyheter

Daihatsus roliga konceptbilar: Lastsportbil med kapad vindruta

Publicerad 29 december 2020
Japanska Daihatsu har visat upp fem roliga och kompakta konceptbilar, flera med retrodesign. Vilken blir din favorit?

Inte heller bilsalongen i Tokyo kommer hållas som planerat nästa år. Den är inställd på grund av coronapandemin. Men de japanska biltillverkarna tänker ändå visa upp roliga och intressanta konceptbilar.

Först ut är Daihatsu som fortsätter fokusera på så kallade kei cars, en typ av kompakta småbilar som smiter undan högre skatt på den japanska marknaden. Det finns kei cars i nästan alla segment, från familjebussar till sportbilar.

Mest spännande är kanske Daihatsu Copen Spyder där bilägaren enkelt kan byta ut karosspaneler för att ändra bilens färg efter behov. Bilen ska ge sköna retrovibbar och ser nästan ut som en leksaksversion av Porsche 911 Speedster.

Annars fastnar vi för Daihatsu Hijet Sporza som lyckas med den udda kombinationen transportbil och speedster: en skåpbil med bortkapat tak och halverad vindruta.

Bland de övriga konceptbilarna finns en retroinspirerad campingbil med ”safarirack” på taket, en tuff terrängbil med ljusramp i fronten och en stylad familjebuss med stora fälgar, spoiler och bodykit.

I samtliga fall är bilarna kanske inte riktigt så snabba som de ser ut: den maximala tillåtna effekten för en kei car är 63 hk.

Läs också: Lista: Okända bilmodellerna du inte visste fanns

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2020-12-30 11:09
Roger Skagerström1

Hijet Sporza var ju hur cool som helst :P

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.