Bild
Nästa artikel
Dacia Duster klättrar i backe

Dacia Duster klättrar i backe

Nyheter

Dacia ställer upp i klassiska backtävlingen Pikes Peak med specialbyggda Duster No Limit. Under huven galopperar 850 hästar.

Dacia siktar högt med en tävlingsvariant av budgetsuven Duster. Bilen är ämnad för höghöjdstävlingen Pikes Peak som körs utanför Colorado i slutet av juni.

Originalmodellen – som finns med i Vi Bilägares långteststall – har kritiserats eftersom den inte utrustas med antisladdsystem som standard. Det spelar mindre roll i Klippiga bergen.

Det är inte helt lätt att känna igen Duster. Aerodynamiken har finslipats efter åtskilliga timmar i vindtunnel, en enorm vinge har tillkommit och en respektingivande maskin tagit plats i motorrummet. V6:an på 3,8 liter pumpar ur sig hela 850 hästkrafter.

Tävlingen Pikes Peak utgår från en höjd på 2 860 meter och går i mål 4 300 meter över havet. Dacia Duster No Limit tävlar i klassen ”Unlimited” där det inte finns några restriktioner när det gäller motorstorlek, effekt, vikt eller däck.

Diskutera: Vad tycker du om Dacia Duster No Limit?

Taggar: Nyheter, , Dacia, Dacia Duster

Kommentarer

#1
2011-05-26 16:34

Häftig rallybil.
De mindre biltillverkarna verkar ha en historik att ställa upp i Pikes Peak. Jag tänker främst på SAAB och Suzuki.

Hoppas det går bra för Dacia. Alla förutsättningar finns, då grundbilen är en mycket kompetent skapelse.

Fick låna hem en Duster av den lokale handlaren över en helg. Körde ett 30-tal mil, och jag kan intyga att den är riktigt trevlig, framförallt på grusväg.
Dacian är även, förnuftigt nog, befriad från mycket av det elektroniska "lull-lull" som annars gör moderna bilar oekonomiska och mindre driftsäkra.

#2
2011-05-26 17:35

3 stjärnor i Euro NCAP!
Hoppas bara att de inte kör på någon liten sten, eller liknande, så att de i bilen förolyckas...
http://www.teknikensvarld.se/kronikor/110224-daciaduster-farlig/index.xml

#3
2011-05-26 19:47

Jo Erik för den har nog säkerligen inte helbur eller skalstol med 6-punktsbälte. En helt vanlig Duster med skärmbreddare är det nog ;)

#4
2011-05-26 20:29

I år blir EST standard på alla Duster, hoppas klagandet upphör då....

#5
2011-05-26 20:31

opps, jag menade ESP så klart

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.