Bild
Nästa artikel
Corvette är Årets Bil i Nordamerika

Corvette är Årets Bil i Nordamerika

Nyheter

Hästkraftstinna sportbilen Corvette Stingray brädar konkurrenterna och tar hem utmärkelsen Årets Bil i Nordamerika 2014.

Vinnaren av Årets Bil i Europa presenteras i mars, men redan nu inleds prissäsongen med utmärkelsen Årets Bil i Nordamerika. Priset har delats ut sedan 1994 och juryn som röstar fram segraren består av 48 motorjournalister från USA och Kanada.

Årets vinnare är en nytolkning av en amerikansk klassiker, den är utrustad med en 450 hästkrafter stark V8-motor, den accelererar från stillastående till 100 km/tim på mindre än fyra sekunder, och den är tillverkad av General Motors: Corvette Stingray.

Cadillac CTS och Mazda3 var de övriga två finalisterna, men Corvette Stingray drog alltså det längsta strået när juryn tog hänsyn till bland annat innovation, design, säkerhet, köregenskaper och värde för pengarna.

Juryn delade också ut ett andra pris, ”North American Truck of the Year”, och det gick till stora pickupmodellen Chevrolet Silverado som förra året kom i ny upplaga.

Diskutera: Vad tycker du om Corvette?

Kommentarer

#1
2014-01-13 15:51

Ingen Tesla där, inte.

#2
2014-01-14 06:31

"Värde för pengarna" !?
Grundpriset för skönheten är 665 000 kr.
Jag får fundera på om jag skall beställa den. *L*

#3
2014-01-14 09:23

Årets bil i Nordamerika ja,..så vem är egentligen förvånad?
Patetiskt är bara förnamnet på denna titel och nämnd.

#4
2014-01-14 10:54

Corvette har ju närmat sig de europeiska sportbilarna för varje ny generation när det gäller kvalitet, förfining, bromsar och vägegenskaper, och nu är man förmodligen ikapp men för en mycket mindre summa som europeiska sportbilar med motsvarande prestanda kostar. Det är "värde för pengarna" som ger utslag och är nådastöten för konkurrenterna

#5
2014-01-14 11:34

Man skall ju komma ihåg också att det spelar en stor roll för vem som anses få mycket för pengarna. Är man ute efter mesta möjliga effekt för minsta krona och det är viktigare än allt annat ja då ligger ju en prisvärd sportbil bra till men nu pratar vi ju trots allt om Årets bil!
Har man råd men en ny Stingray och dessutom bor i USA ,..ja då spelar nog sådant som driftskostnader en ganska liten roll och troligtvis används inte bilen som den enda bruksbilen i familjen heller.

Sen är jag fullt införstådd med att det råder en helt annan bilkultur "over there" vilket ju förklarar en hel del. Det finns många bilar som egentligen inte är så bra men som ändå har sålts i miljoner och innehar kultstatus. Då vi pratade om Fords F-serie häromdagen så tänkte jag på detta. Med ett lågt pris,billiga verkstäder/reservdelar samt med teknik som folk känner igen så vinner man mycket. Vi är ju trots allt vanedjur. Om man då tar samma bil och försöker sälja den i ett annat land med helt andra traditioner till ett högt pris ja då blir det mest fokus på ordet försöka i den meningen.

Märklig tävling hur som när vinnaren lika gärna kunde varit Mazda 3 !???
Inte direkt liknande bilar om man säger så ...

#6
2014-01-14 12:48

Det går inte att racka ner på jänkarnas val - de har röstat med hjärtat och låter nationalismen väga tungt. Inget ont i det om man är Amerikan. Vi ser, som Mistro är inne på, bilen på ett lite annat sätt här. I målgruppen Amerikanska nybilsköpare (med hygglig inkomst) är tre bilar i hushållet inget ovanligt - inte sällan fler ändå. Det betyder att man har en bil per ändamål - inte som här där en enda bil ska försöka kompromissa med alla tänkbara användningsområden. Kan man ha en Truck, en Sedan eller Family Sport Sedan och en mer reodlad Sports Car - ja då platsar en Corvette alldelens utmärkt - och den kostar bara hälften där borta..

#7
2014-01-14 17:07

Inte helt fel för äntligen har dom lyckats med Corvetten.

#8
2014-01-15 00:59

Frugan vill ha en Corvette, och det säger jag inte nej till. Men så kom Toyota FT-1 nya Supra troligtvis, vi väntar lite till, gammal Supraägare som man är........

#9
2014-01-15 01:58

Så du sa ändå nej Connysan. Trots det är frun som har hjärnan!

#10
2014-01-15 09:01

Rätt val för USA. Jag vill också ha en fast jag inte bor i USA. Kanske inte så praktisk som en kombi med det kan man stå ut med. Men å andra sidan skulle jag faktiskt kunna köpa en HSV Commodore kombi med samma motor.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.