Bild
Nästa artikel
Konceptet Cactus M från Citroën.
Konceptet Cactus M från Citroën.

Citroën Cactus M – en bil för beachen

Nyheter

Här är Citroëns strandraggare. Det luftiga crossoverkonceptet följer med till Frankfurt.

Friluftslivet är i fokus när Citroën presenterar konceptet Cactus M. Bokstaven M i namnet anspelar på strandbilen Méhari från 1968.

Med inspiration från surfvärlden är sätena i Cactus M designade för att efterlikna våtdräkter i neoprenmaterial. Skulle man ändå råka blöta ner efter en tur med brädan går det att släppa ut vattnet via dräneringshål i fotutrymmena.

Taket är uppblåsbart och kan göra bilen till ett tält. Kombinerat med sätena som kan fällas ner till sängar kan du åka på campingresa i vildmarken.
För att komma in i baksätet kliver passagerare upp via ett trappsteg i sidan av bilen.

Surfbrädan kan monteras via speciella fästen i karosstolparna. Så det är bara att utrusta sig med surfbräda/wakeboardbräda eller valfritt åkdon från actionsport och köra.

Diskutera: Vad tycker du om Citroën Cactus M?

Kommentarer

#1
2015-09-03 14:10

Jäkligt frän bil !
Tråkigt bara att fronten liknar en postlåda...

#2
2015-09-03 15:49

Lite väl tjocka A-stolpar, men kul design och i min favoritfärg - Blue Lagoon... Beach-tema verkar vara det som gäller nu under hösten. Renault lanserar en pickup för att frakta sup:ar, men nog är en sup-bräda mer lämpad att frakta på denna Citroën. En SUP är ju en surfbräda som man står och paddlar på.

#3
2015-09-04 08:53

Vad finns det för stränder att ragga på i Sverige?

#4
2015-09-04 15:12

Man raggar i en Ferrari o.d. inte i en Citroen :)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.