Nästa artikel
Citroën återupplivar Méhari till Frankfurt
Nyheter

Citroën återupplivar Méhari till Frankfurt

Publicerad 11 augusti 2015 (uppdaterad 11 augusti 2015)
Citroën Méhari tillverkades mellan 1968 och 1988.
Citroën meddelar att en C4 Cactus-version, inspirerad av klassiska safaribilen Méhari, kommer visas på bilsalongen i Frankfurt.
Citroënchefen Linda Jackson har jobbat hårt för att bilmärket ska förknippas med en lättskötta, praktiska och roliga bilar. I linje med detta meddelas nu att ett av de två koncepten som avtäcks på bilsalongen i Frankfurt i september blir en C4 Cactus-version, inspirerad av den taklösa klassikern Méhari.
 
Méhari var byggd på ett chassi från Citroën Dyane, en senare version av klassiska 2CV, och tillverkades mellan 1968 och 1988. Motorn var tvåcylindrig och luftkyld.
 
Det andra konceptet som Citroën visar i Frankfurt kallas Aircross. Bilen sägs vara en hybriddriven suv som ligger i linje med varumärkets premiumsträvan.
 
Diskutera: Skulle du vilja se en ny Citroën Méhari?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-08-11 12:47
Raphael

Citroën själva säger "a fresh and invigorating version of the C4 Cactus that revisits the spirit of the legendary Méhari." Detta kan ju tolkas lite hursomhelst, vi bör ju minnas att C4 Cactus "revisits the spirit of the 2CV"... Dvs enkel och bekväm transport för fyra personer med tillhörande bagage, med mjuk fjädring som klarar även dåliga vägar.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.