Bild
Nästa artikel

Chrysler 200 – nystart för Sebring

Nyheter

Chrysler Sebring uppgraderas och får i samma veva ett nytt namn – Chrysler 200. Premiär i USA senare i år.

Försäljningssiffrorna för mellanklassaren Chrysler Sebring har dalat de senaste åren.

Nu hoppas Chrysler ingjuta nytt intresse i modellen med en större ansiktslyftning och ett nytt namn, Chrysler 200. Bilen är en vidareutveckling av konceptet Chrysler 200C som premiärvisades på bilsalongen i Detroit 2009.

Chrysler Sebring står fortfarande som grund vilket innebär en sedankaross med fyra dörrar. Front och akter är dock nya med bland annat en omarbetad kromad grill, lysdiodlampor och nya strålkastare.

Inuti kupén utlovas bättre materialkvalitet, ny instrumentpanel och mer bekväma säten.

Kommer till Sverige?
Två kraftkällor finns tillgängliga från start. Dels en fyrcylindrig bensinmotor på 2,4 liter från Fiat, dels en Pentastar V6:a på 3,6 liter och 283 hästkrafter.

Något överraskande erbjuder Chrysler en fyrstegad automatlåda jämte den sexstegade till instegsmotorn.

Dessutom har Chrysler justerat chassi och fjädring för mjukare komfort samt förbättrat ljudisoleringen med laminerade fönsterrutor.

Chrysler 200 börjar säljas i USA under fjärde kvartalet 2010. Om modellen tar sig till kombilandet Sverige återstår att se.

Diskutera: Vad tycker du om Chrysler 200?

Taggar: Nyheter, , Chrysler

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.