Nästa artikel
Chevrolet Trailblazer – ny generation
Nyheter

Chevrolet Trailblazer – ny generation

Publicerad 11 november 2011 (uppdaterad 14 november 2011)
Nya Chevrolet Trailblazer är här. Suven är designad i Brasilien och ska tillverkas i Thailand – men inte säljas i USA.

Det har blivit dags för avlösning för Chevrolet Trailblazer. Suven som introducerades 2001 har inte sålts i USA sedan modellår 2009 och nu är inte heller Nordamerika bilens fokus.

Häng med nu: nya Trailblazer avtäcks i dagarna under bilsalongen i Dubai, den är utvecklad av General Motors i Brasilien och tillverkningen startar i Thailand i början av nästa år. Men någon lansering i USA blir det inte, låter GM meddela.

Nya Trailblazer är i själva verket ett rambygge som delar arkitektur med pickupen Chevrolet Colorado. Enligt Chevrolet kombinerar den komfort från en konventionell personbil och terrängegenskaper som gör det möjligt att lämna allmän väg.

Bilen som visas i Dubai är än så länge en konceptbil, men mycket trogen produktionsbilen som börjar säljas nästa år. Nya Trailblazer är förstås sjusitsig och under huven återfinns en ny turboladdad dieselmotor på 2,8 liter.

Om modellen kommer att lanseras i Sverige återstår att se. Trailblazer är ju en Sverigebekanting – om någon nu minns syskonbilen Saab 9-7X?

Diskutera: Vad tycker du om nya Chevrolet Trailblazer?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2011-11-11 11:45
Mistro

När det inte ens går att kränga rambyggda bilar i USA ....ja då måste världen vara på rätt spår,men tydligen finns det ju ett halvt jordklot till där det inte spelar någon roll vad krocksäkerhet eller miljö innebär.
Denna Cheva lär dock ändå inte kunna peta bort särskilt många Toyotor eller Isuzu´s på de Thailändska gatorna.

#2 • Uppdaterat: 2011-11-11 14:55
Swenssons

Snygg och fräsch SUV i mitt tycke!

#3 • Uppdaterat: 2011-11-11 16:00
Förstikön (ej verifierad)

Instämmer i Mistros kommentar och tillägger att jag gärna vill se om jag och mina 2-meters tonåringar plus flickvänner kan sitta bekvämt eller inte.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.