Bild
Nästa artikel
Chevrolet Mi-ray – öppen sporthybrid

Chevrolet Mi-ray – öppen sporthybrid

Nyheter

Chevrolet ger en försmak av framtiden med nya konceptbilen Mi-ray. Två elmotorer och en bensinmaskin står till förfogande.

Konceptbilen Chevrolet Mi-ray lär få besökarna på bilsalongen i Seoul att höja på ögonbrynen när mässan öppnar på fredagen. Syftet med bilen är att utforska Chevrolets framtida möjligheter och ge märkets bild av framtidens sportbil.

Inspirationen är hämtad från modeller som Monza 22 från 1963, Corvair Super Spyder från 1962 och – inte minst – stridsflygplan. Det senare märks bland annat på ratten och startknappen som placerats mellan stolarna på klassiskt Saabmanér.

Pressveck med glöd
Chevrolet Mi-ray mäter strax under fyra meter mellan stötfångarna och är uppbyggd av lättviktsmaterial. Karossen är tillverkad i kolfiberförstärkt plast och chassiet i aluminium.

Bilen har en aggressiv framtoning och det finns gott om linjer och detaljer att titta närmare på. Missa inte karosslinjen som sveper ovanför hjulhusen med gult sken inifrån, saxdörrarna eller förvaringsluckorna i bakskärmarna.

Under skalet finns två elmotorer på 20 hästkrafter vardera som monterats framtill samt en fyrcylindrig bensinare på 1,5 liter som placerats bakom sittbrunnen. Med ett knapptryck kan föraren välja om bilen ska drivas med fram- eller bakhjulen.

Chevrolet avslöjar dock inga prestandauppgifter.

Diskutera: Vad tycker du om Chevrolet Mi-ray?

Taggar: Nyheter, , Chevrolet

Kommentarer

#1
2011-04-01 17:05

Nog fanken är Saaben snyggare!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.