Nästa artikel
Centerpartiet vill ge bilister på landsbygden bränslestöd
Nyheter

Centerpartiet vill ge bilister på landsbygden bränslestöd

Publicerad 21 november 2022
Regeringen levererar inte vad de lovat att göra. Därför föreslår Centerpartiet ett särskilt glesbygdsstöd för bilägare på landsbygden. Nu vill de se ett bränslebidrag på tre kronor per liter för bilägare på landsbygden.

Regeringen, med stöd av Sverigedemokraterna, har fått hård kritik för att hittills inte levererat utlovade vallöften om ett kraftigt sänkt bränslepris, något både Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna gjorde till en av sina valfrågor.

Centerpartiet, som nu befinner sig i oppositionsroll, är en av kritikerna som menar att regeringen inte levererat vad de lovade innan valet. Nu föreslår de, som ett alternativ till regeringens egen linje, att bilägare på landsbygden ska erhålla tre kronors rabatt per tankad liter bränsle.

Detaljerna i förslaget är inte  presenterade, annat än att Centerpartiet enligt sitt eget förslag också vill sätta ett maximalt tak för detta landsbygdsstöd, på max 1 100 kronor. Enligt partiet själva skulle det motsvara bränsleåtgången för cirka 2 000 mil med en normalstor bil. Personer i stadsmiljö eller nära stadsmiljö, oklart var gränsen går enligt Centerpartiet, skulle i ett sådant förslag inte beröras av en sådan bränslerabatt.

I en kommentar till SVT Nyheter säger Centerpartiets ekonomiska talesperson Martin Ådahl:

– Vi har många på landsbygden nu som tampas med extrema bränslepriser och som förblir på extrema nivåer. När regeringen nu sänker priset med någon krona eller egentligen bara några ören, det duger inte.

Regeringens bränslepolitik innebär att skatten för bränslet sänks med 40 öre för diesel och 14 öre mindre per liter för bensin.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (23)

  • 23 november 2022 J.L: Ja vi är helt överens…
  • 23 november 2022 Borde väl finna rum för alla…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.