Bild
Nästa artikel
Camaro blir ”Ke Mai Luo” i Kina

Camaro blir ”Ke Mai Luo” i Kina

Nyheter

Namnet har varit Chevrolet Camaro sedan lanseringen 1966. Nu får muskelbilen premiär i Kina – med ett nytt modellnamn.

Chevrolet Camaro gör comeback i Sverige i september och debuterar nu också på den kinesiska marknaden. Premiären äger rum på bilsalongen i Shanghai i april.

Men i Kina kommer bilen inte att marknadsföras under den klassiska originalbeteckningen. Istället ändras namnet till ”Ke Mai Luo” för att underlätta uttalet bland de kinesiska kunderna.

Kinamodellen utrustas med en direktinsprutad V6-bensinmotor som levererar 312 hästar och kan kombineras med en sexväxlad manuell låda eller en sexstegad automat.

Enligt tillverkaren General Motors ökade segmentet för sportbilar i Kina med 141 procent under fjolåret. Utgångspriset för ”Ke Mai Luo” blir 500 000 yuan, knappt 500 000 kronor.
 
Diskutera: Vad tycker du om Chevrolet Camaro?

Kommentarer

#1
2011-03-23 12:42

Oavsett namn så är det en läcker vagn som väcker ha begär.
Enligt uppgift så är den framtagen av i Australien av Holden så det kanske finns hopp att den beter sig som en "riktig" bil och inte en amerikansk, som typ mustangen.
Lyckad. (Tror jag:-)

#2
2011-03-23 21:46

Haha den är ruskigt snygg, kände på mig att det var nåt som var för bra med den för att vara amerikansk ;)

#3
2011-03-27 17:28

Nog borde den väl heta Car-MAO i stället?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.