Bild
Nästa artikel
Cadillac bygger in laddare – till telefon som inte finns

Cadillac bygger in laddare – till telefon som inte finns

Infotainment

Cadillac meddelade nyligen att de kommer att införa det trådlösa laddningssystemet "Powermat", men än så länge finns inga telefoner som stödjer systemet.

Det trådlösa laddningssystemet ska fungera genom att man helt enkelt lägger sin telefon i ett fack och så laddas den, helt trådlöst. Problemet är att det ännu inte finns några telefoner som stödjer systemet. Powermat menar att det bara är en tidsfråga innan systemet är standard hos alla tillverkare. Fram tills det blir standard kan man köpa specialskal till telefonen för 120 dollar, motsvarande ungefär 800 svenska kronor. En ganska blygsam utgift om man ändå ska köpa en ny Cadillac.

Källa: Wired

Diskutera: Vilka infotainmentnyheter vill du se i framtiden?

Taggar: Nyheter, Cadillac

Kommentarer

#1
2014-07-31 16:22

Bra ide!

#2
2014-07-31 17:03

Det är ju en gammal fin GM tradition att erbjuda produkter som inte efterfrågas.

#3
2014-07-31 20:12

Känns lite som Siri i iPhone .. Varför den finns utanför nordamerika är ett mysterium. Jag kan naturligtvis få ett trevligt snack (Siri är mycket trevlig) .. men hon vägrar fixa en Taxi i Helsingborg.

#4
2014-08-01 09:03

Nu hoppas de bara på att telefonen till denna laddaren skall uppfinnas.

#5
2014-08-02 08:36

Nu stämmer ju detta bara delvis. Just "Powermat" har inga telefoner i dagsläget, men laddningssystemet klarar även att ladda mobiler med det konkurrerande systemet "Qi". Och det använder flera telefoner idag.

Har själv en Nokia Lumia 920 och en hållare med trådlös laddning/navigering i bilen ( http://www.nokia.com/se-sv/tillbehor/tillbehor/cr-200/ ) funkar mycket smidigt. Man trycker bara in mobilen i hållaren, man slipper fippla med sladdar. Och Nokias navigering/kartor är, IMHO, helt OK.

Från Slashgears webb; Cadillac developed the system with Powermat's help, so obviously it supports that wireless charging technology; however, it's also compatible with the competing Qi standard. That means phones with native support for cable-free charging like Samsung's Galaxy S5, the Nexus 5, and several Nokia Lumia Windows Phones, will also be able to take advantage of it.

#6
2014-08-02 12:06

Som Aston Hill skrev så funkar det ju med rätt många telefoner. Till och med retrotelefonen 5s går att ladda med Qi om man trycker dit ett skal :P

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.