Nästa artikel
Byggklar suv från Fisker i januari
Nyheter

Byggklar suv från Fisker i januari

Publicerad 29 oktober 2019 (uppdaterad 29 oktober 2019)
I början av 2020 kommer USA-baserade företaget med danska bildesignern Henrik Fisker i spetsen att visa upp en produktionsfärdig version av bilen.
Sedan tidigare vet vi att suven kommer att kosta under 40.000 dollar i instegsvarianten när den lanseras 2021. Det motsvarar drygt 390.000 svenska kronor. Den blir då en direkt konkurrent till elbilstillverkaren Teslas kommande modell Model Y. 

Namnet på Fiskers skapelse avslöjas nästa vecka. På Twitter skriver Henrik Fisker att bilen kommer att innehålla en hel del återvunna material, ha solceller på taket och vara helt elektrisk, allt för klimatets bästa. 
Embed
Litiumjonbatteriet som ger motorerna kraft ska ha en kapacitet på över 80 kilowattimmar, vilket betyder en räckvidd på över 48 mil. 

Suven blir första bil ut från återupplivade bilmärket Fisker. Tidigare har de presenterat sedanen Emotion som skulle gått i produktion vid årsskiftet, men den har blivit försenad. Orsaken ska vara att tekniken med solid-statebatterier, som sitter i bilen, inte är färdigutvecklad än. Emotion är, till skillnad från suven som presenteras snart, en lågvolymsmodell med högre prislapp.  

Diskutera: Tror du att Fisker kommer stå sig i konkurrensen bland elbilar?
 
Embed

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.