Bild
Nästa artikel
Byggklar suv från Fisker i januari

Byggklar suv från Fisker i januari

Nyheter

I början av 2020 kommer USA-baserade företaget med danska bildesignern Henrik Fisker i spetsen att visa upp en produktionsfärdig version av bilen.

Sedan tidigare vet vi att suven kommer att kosta under 40.000 dollar i instegsvarianten när den lanseras 2021. Det motsvarar drygt 390.000 svenska kronor. Den blir då en direkt konkurrent till elbilstillverkaren Teslas kommande modell Model Y. 

Namnet på Fiskers skapelse avslöjas nästa vecka. På Twitter skriver Henrik Fisker att bilen kommer att innehålla en hel del återvunna material, ha solceller på taket och vara helt elektrisk, allt för klimatets bästa. 

Litiumjonbatteriet som ger motorerna kraft ska ha en kapacitet på över 80 kilowattimmar, vilket betyder en räckvidd på över 48 mil. 

Suven blir första bil ut från återupplivade bilmärket Fisker. Tidigare har de presenterat sedanen Emotion som skulle gått i produktion vid årsskiftet, men den har blivit försenad. Orsaken ska vara att tekniken med solid-statebatterier, som sitter i bilen, inte är färdigutvecklad än. Emotion är, till skillnad från suven som presenteras snart, en lågvolymsmodell med högre prislapp.  

Diskutera: Tror du att Fisker kommer stå sig i konkurrensen bland elbilar?
 

Taggar: Nyheter, Fisker

Kommentarer

#1
2019-10-29 13:05

Jag ska erkänna att jag är för dåligt insatt i hur de har byggt upp företaget kring detta, MEN, jag kan helt ärligt säga att jag verkligen hoppas detta blir bra, att de kan hålla den spec och det pris de hintar om samt att de får upp produktionen och kan börja leverera till kund redan 2021. Det behövs ett större, och bredare utbud både vad gäller hur elbilarna är skapade, och hur de är prissatta och utrustade.

#2
2019-10-29 13:32

Jag är milt skeptisk till det dansken säger om framtida projekt. Det har hänt att han farit med stora ord tidigare.

#3
2019-10-29 17:42

Mäkinen, jag kan hålla med dig, men samtidigt ska man ju komma ihåg att det finns folk med stora ord som lyckats tidigare.
En blev t.o.m. president!

#4
2019-10-29 18:09

Henrik Fisker. Killen som trodde han kunde sälja vad som helst med en fin utsida och inte bry sig om tekniken.
Vill ni veta hur mycket jag litar på att han bygger en bil där han bryr sig om tekniken? Noll.

#5
2019-10-29 18:10

Henrik M: Fisker är ett totalt misslyckande från början till slut.
Är ju knappast första gången Fisker försöker sälja saker som glänser till kråkor.
Hans uppkäftiga attityd slutade i att han visade att han inte kunde något om bilar.
Bara en idiot köper en bil från Fisker.

#6
2019-10-29 20:00

@milkylainen
Henrik Fisker & Victor Muller = Sant

Det finns dom som är specialiserade på att hoppa på olika projekt, gärna om det är något som haussas för stunden, och ta emot bidrag från frustrande regeringar vilka häver ur sig skattemedel som vore det popcorn, och leva loppan :) 

.

#7
2019-10-29 20:06

Även om Fisker har vurpat har han ändå rest sig och tydligen fått ett kapitalstarkt gäng som stöttar.
Det är nog tidigt att räkna ut honom innan han ens visat vad han har!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.