Bild
Nästa artikel
Buick visar framtida hybridsuv

Buick visar framtida hybridsuv

Nyheter

Buick Envision SUV Concept är General Motors framtidsvision av en hybriddriven suv – särskilt framtagen för kinesiska marknaden.

På bilmässan i Shanghai premiärvisas designstudien Buick Envision SUV Concept. Bilen ger en indikation på hur en kommande suvmodell ämnad för Kina kan se ut.

Buick har inspirerats av traditionella kinesiska mönster när den coupéartade konceptbilen tagits fram. Emblemet med tre sköldar är upplyst inifrån kylargrillen och sidospeglarna har valts bort i förmån för kameror.

Saxdörrar är entrén till den futuristiska, fyrsitsiga kupén som domineras av vitt läder. På vindrutan projiceras information i 3D om hastighet, bränsleförbrukning och navigation.

Buick Envision SUV Concept drivs av en vidareutveckling av General Motors hybridsystem som i dag finns i syskonbilarna Chevrolet Volt och Opel Ampera. En turboladdad bensinmotor på 2,0 liter understöds av två elmotorer som hämtar energi från ett paket med litiumjonbatterier.

Elmotorerna klarar att hålla bilen rullande vid lägre hastigheter innan bensinaren får klartecken att hjälpa till. Buick presenterar inga uppgifter om prestanda, räckvidd eller förbrukning.

Batterierna laddas via ett vanligt vägguttag men också av solcellerna på taket. Kraften skickas till bilens gigantiska 22-tumshjul via en åttastegad automatlåda.

Diskutera: Vad tycker du om Buick Envision SUV Concept?

Taggar: Nyheter, , Buick

Kommentarer

#1
Storknut
2011-04-21 19:28

En ganska fräck bil faktiskt och då särskilt i profil är den riktigt läcker. En "vill ha" bil.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.